Προγράμματα Εργασίας

ΟΑΕΔ: Μέχρι πότε οι αιτήσεις για 10.000 θέσεις σε νέο πρόγραμμα

Πώς θα μπουν 2.520 ευρώ στις τσέπες των δικαιούχων

ΟΑΕΔ: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων
02/02/2021 | 09:30

ΟΑΕΔ: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για υποψήφιους άνεργους που επιθυμούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα voucher (voucher.gov.gr) των 10.000 θέσεων με επίδομα ύψους 2.520 ευρώ.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εργασίας που φέρει την υπογραφή του αρμόδιου υπουργού Κωστή Χατζηδάκη, οι νέες ημερομηνίες υποβολής για ωφελούμενους άνεργους και παρόχους της δράσης 01/2020 ορίζεται η 26η Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 14:00.

Στο πρόγραμμα Συμβουλευτικής, υποστήριξης, κατάρτισης, πιστοποίησης και προώθησης στην απασχόληση ανέργων συμμετέχουν μέσω υποβολής ψηφιακής αίτησης άνεργοι του ΟΑΕΔ από 30 έως 49 ετών. Όσοι ωφελούμενοι επιλεχθούν θα καταρτιστούν σε τεχνικές δεξιότητες κλάδων αιχμής.

 

Κάθε ωφελούμενος που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα κατάρτισης και τις υπηρεσίες συμβουλευτικής και πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων, σύμφωνα με τους όρους της Πρόσκλησης με Αριθ. Πρωτ. 0.5432/22-12-2020, δικαιούται να λάβει συνολικό εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο διακρίνεται σε επίδομα θεωρίας και επίδομα πρακτικής άσκησης, συνολικής αξίας 2.520 ευρώ.

Το πρόγραμμα για την παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής, συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση) και πιστοποίησης σε 10.000 ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, ηλικίας 30-49 ετών, περιλαμβάνει:

 • Παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής (4 συνεδρίες),
 • Παροχή υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας διακοσίων (200) ωρών σε ειδικότητα των τομέων τεχνικών επαγγελμάτων:
 1. μεταποίησης/βιομηχανίας, κατασκευών,
 2. υγείας – πρόνοιας,
 3. τουρισμού και επισιτισμού.
 • πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης, και
 • πρακτική άσκηση -on the job training- συνολικής διάρκειας τριακοσίων ογδόντα (380) ωρών κατόπιν εξειδικευμένης σύζευξης των ωφελούμενων με επιχειρήσεις.

Η υποβολή αιτήσεων πραγματοποιείται μέσω της πλατφόρμας http://www.voucher.gov.gr

Επίδομα 534 ευρώ: Ξεκινά άμεσα η καταβολή

 

Χρήματα στους λογαριασμούς τους πρόκειται να δουν εντός της εβδομάδας χιλιάδες δικαιούχοι.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, θα πληρωθούν οι δικαιούχοι του Δώρου Χριστουγέννων, όσοι τέθηκαν σε αναστολή εργασίας τον Ιανουάριο και όσοι εντάσσονται στο ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Αναλυτικά οι πληρωμές:

 • αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, λόγω αναστολών των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον Ιανουάριο 2021.
 • οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας-Μηχανισμός «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον Δεκέμβριο 2020.
 • αναλογία Δώρου Χριστουγέννων για τον Δεκέμβριο 2020 στο πλαίσιο του «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».
 • αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020 των επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού που είχαν εγγραφεί στο Μητρώο Καλλιτεχνών, μέχρι την 10η Ιανουαρίου 2021.

Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας έως τις 5 Φεβρουαρίου θα γίνονται οι υπεύθυνες δηλώσεις προαναγγελίας για τις συμβάσεις εργασίας που τίθενται σε αναστολή την περίοδο 1- 5 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε επίσης: