Προγράμματα Εργασίας

Voucher 200 ευρώ σε 560.000 δικαιούχους

Ποια τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις

Αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το voucher ύψους 200 ευρώ σε μαθητές και φοιτητές για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (υπολογιστών, τάμπλετ και λάπτοπ).
28/01/2021 | 13:02

Αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το voucher ύψους 200 ευρώ σε μαθητές και φοιτητές για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (υπολογιστών, τάμπλετ και λάπτοπ).

Ποια η διαδικασία

Η διαδικασία θα γίνεται αυτόματα, χωρίς να χρειαστεί οι δικαιούχοι να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν το «κουπόνι» των 200 ευρώ. Αρκεί οι ενδιαφερόμενοι να εισέρχονται στην ειδική πλατφόρμα που θα τεθεί σε λειτουργία με τους κωδικούς Taxisnet προκειμένου να ελέγξουν αν δικαιούνται ή όχι τα χρήματα.

Οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν έναν ηλεκτρονικό κωδικό ο οποίος θα ισοδυναμεί με επιταγή 200 ευρώ.

Όσοι ανήκουν στους δικαιούχους θα μπορούν:

  • είτε να αποστείλουν απευθείας ηλεκτρονικά σε κάποιο e-shop, από το οποίο επιθυμούν να αγοράσει τον τεχνολογικό του εξοπλισμό
  • είτε να το εκτυπώσουν και να πραγματοποιήσουν την αγορά τους από κάποιο φυσικό κατάστημα

Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να αγοράσει συσκευή που κοστίζει παραπάνω θα συμπληρώσει ο ίδιος το υπόλοιπο ποσό.

Το πρόγραμμα, υλοποιείται από τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Δικαιούχοι                                                        

Δικαιούχοι των voucher των 200 ευρώ θα είναι όλες οι οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, αυτές δηλαδή που λαμβάνουν και το οικογενειακό επίδομα του ΟΠΕΚΑ ή της Πρόνοιας.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει το υπουργείο Παιδείας, το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων ανέρχεται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 παιδιά και νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών.

Ποσά – προϋποθέσεις

  • Οικογένεια με 2 γονείς και 1 παιδί και με ετήσιο εισόδημα 10.500€ ευρώ
  • Οικογένεια με 2 γονείς και 2 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 12.000€ ευρώ
  • Μονογονεϊκές οικογένειες με 1 παιδί και ετήσιο εισόδημα 9.000€ ευρώ
  • Μονογονεϊκές οικογένειες με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 10.500€ ευρώ

Η διαδικασία συμπλήρωσης των στοιχείων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα είναι εύκολη για όλους τους χρήστες, ενώ θα υπάρχει και βοήθεια (help desk).

Διαβάστε επίσης: