Προγράμματα Εργασίας

Εξοικονομώ Αυτονομώ 2021: Άνοιξε η πλατφόρμα - Οδηγός και ημερομηνίες

Απλοποιήθηκε η διαδικασία για τις πολυκατοικίες

Άνοιξε από το πρωί της Δευτέρας η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Εξοικονομώ Αυτονομώ 2021 για την υποβολή αιτήσεων
25/01/2021 | 15:09

Άνοιξε από το πρωί της Δευτέρας η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Εξοικονομώ Αυτονομώ 2021 για την υποβολή αιτήσεων. Δείτε τον πλήρη οδηγό του προγράμματος καθώς και τις ημερομηνίες υποβολής για κάθε Περιφέρεια.

Η πλατφόρμα ενεργοποιήθηκε  για την υποβολή αιτήσεων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Ιανουαρίου ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στις 29 Ιανουαρίου για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η έναρξη υποβολής αιτήσεων θα γίνει την 1η Φεβρουαρίου 2021. 

Εξοικονομώ Αυτονομώ 2021

Η υποβολή των αιτήσεων που αφορούν σε Πολυκατοικίες (Τύπος Α & Β) θα ξεκινήσει από τις 3 Φεβρουαρίου 2021 σε όλη την επικράτεια.
 
Επειτα από την αξιολόγηση ζητημάτων που ετέθησαν στο από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) και για την απρόσκοπτη λειτουργία της πλατφόρμας λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, αποφασίστηκε να γίνουν τεχνικές προσαρμογές για την ομαλότερη ροή των αιτήσεων.

Αναλυτικά:

  • Ορίζεται διάστημα πέντε λεπτών ως ελάχιστος χρόνος από τη δημιουργία της αίτησης έως την υποβολή της.
  • Βελτιώνονται επιμέρους σημεία που αφορούν στην πληροφόρηση που λαμβάνουν οι χρήστες κατά την συμπλήρωση στοιχείων και τη διενέργεια των εσωτερικών ελέγχων του πληροφοριακού συστήματος.
  • Διευκολύνονται οι υποβολές αιτήσεων για τις πολυκατοικίες Α και Β τύπου, μεταθέτοντας την υποχρέωση υποβολής στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο.

Να σημειωθεί ότι, αλλάζει και απλοποιείται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» για την περίπτωση των πολυκατοικιών, καθώς όπως προκύπτει από τη σχετική απόφασή του νέου υπουργού Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα, δε θα απαιτείται πλέον το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού συνδεδεμένου με το ΑΦΜ της πολυκατοικίας προκειμένου να υποβληθεί η αίτηση στο πληροφοριακό σύστημα https://exoikonomo2020.gov.gr, καθώς το σχετικό εδάφιο έχει απαλειφθεί.

Διαβάστε επίσης: