Επικαιρότητα

Κορωνοϊος: Αλλάζουν τα όρια επιβατών στα οχήματα

Τι ισχύει για τα ΙΧ, ταξί και φορτηγά

Νέα όρια επιβατών θα ισχύουν από αύριο, Δευτέρα 25 Ιανουαρίου και ώρα 6:00 σε αυτοκίνητα, ταξί και φορτηγά.
24/01/2021 | 12:52

Νέα όρια επιβατών θα ισχύουν από αύριο, Δευτέρα 25 Ιανουαρίου και ώρα 6:00 σε αυτοκίνητα, ταξί και φορτηγά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών μέχρι δύο επιβάτες εκτός από τον οδηγό θα μπορούν να επιβαίνουν σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ, Ειδικής Μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ι.Χ.) οχήματα, καθώς και στα Ε.Ι.Χ. οχήματα με οδηγό.

Παράλληλα, με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19», που δημοσιεύθηκε χθες, Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021, η υπέρβαση του συγκεκριμένου ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο σε δύο περιπτώσεις, εφόσον στο όχημα επιβαίνουν:

  • ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη ή
  • άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

Ποια τα όρια επιβατών για τα ΒΑΝ

Μέχρι τρία άτομα εκτός του οδηγού θα επιτρέπεται να επιβαίνουν στα διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα.

Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη.

Τι ισχύει για τους μαθητές

Υπενθυμίζεται πως εξακολουθεί να ισχύει ότι μαθητές που εξυπηρετούνται με ταξί σε μη αστικές περιοχές, για τη μετάβαση τους στο σχολείο, επιτρέπεται να μετακινηθούν μέχρι και 4 άτομα, με την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης του Διευθυντή του σχολείου.

Όλα τα παραπάνω θα ισχύουν για το διάστημα από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6.00 έως και τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6.00. δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Διαβάστε επίσης: