Προγράμματα Εργασίας

Επίδομα ασθενείας: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία από τον e-ΕΦΚΑ

Όλες οι λεπτομέρειες

Σε πιλοτική λειτουργία ηλεκτρονική υπηρεσία για τη χορήγηση των επιδομάτων ασθενείας προς τους εργαζόμενους μισθωτούς ασφαλισμένους του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
22/01/2021 | 15:54

Από σήμερα Παρασκευή 22 Ιανουαρίου τέθηκε σε πιλοτική λειτουργία ηλεκτρονική υπηρεσία για τη χορήγηση των επιδομάτων ασθενείας προς τους εργαζόμενους μισθωτούς ασφαλισμένους του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-EΦΚΑ).

Συγκεκριμένα, μέσω του συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ ΑΕ ο θεράπων ιατρός βεβαιώνει την ανικανότητα λόγω ασθένειας του ασφαλισμένου προς εργασία.

Ο ασφαλισμένος με χρήση κωδικών TAXISNET εντός προθεσμίας 8 μηνών από την ημερομηνία αναγγελίας της ασθένειας θα υποβάλλει τη σχετική αίτηση του στον σύνδεσμο:  www.efka.gov.gr/epidoma ή μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).

Ο χρήστης ασφαλισμένος, για να υποβάλλει αίτηση χορήγησης επιδόματος ασθενείας, θα πρέπει να μεταβεί στην κεντρική σελίδα του e-ΕΦΚΑ και επιλέξει την σχετική ηλεκτρονική υπηρεσία.

Στη συνέχεια, πρέπει να συμπληρώσει τους προσωπικούς του κωδικούς TaxisNet για να γίνει η πιστοποίηση και επιλέγει «Σύνδεση».

Σημειώστε ότι, η ηλεκτρονική υπηρεσία του επιδόματος ασθενείας είναι διαθέσιμη μόνο για τους ασφαλισμένους που υπάγονται στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων – Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Μισθωτών (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).

Διαβάστε επίσης: