Επιχειρείν

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές

Οι βασικές προϋποθέσεις για τις επιχειρήσεις

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έχει ολοκληρωθεί και οι αιτήσεις άγγιξαν τις 732.000.
21/01/2021 | 10:12

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσουν οι πληρωμές για τον 5ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έχει ολοκληρωθεί και οι αιτήσεις άγγιξαν τις 732.000.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό θα γίνουν οι απαιτούμενοι έλεγχοι και από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσουν οι πληρωμές σε όσους κριθεί ότι πληρούν τις προϋποθέσεις.

Το συνολικό ποσό που θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων της επιστρεπτέας προκαταβολής 5 υπολογίζεται σε πάνω από 1,5 δισ. ευρώ.

Η μείωση τζίρου θα είναι βασική προϋπόθεση προκειμένου επιχειρήσεις και επαγγελματίες να λάβουν την οικονομική ενίσχυση όσες επιχειρήσεις δήλωσαν ενδιαφέρον είναι υποχρεωμένες να έχουν συμπληρώσει τα στοιχεία πτώσης τζίρου για το διάστημα Νοέμβριο – Δεκέμβριο.

Επιπλέον, βασική προϋπόθεση για να λάβει κάποιος την οικονομική ενίσχυση είναι να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας έως και το τέλος Ιουνίου 2021.

Σημειώστε ότι, το 50% της ενίσχυσης που θα λάβουν οι δικαιούχοι δεν θα επιστραφεί ενώ το υπόλοιπο 50% θα ξεκινήσει να αποπληρώνεται από τον Ιανουάριο του 2022 σε 40 μηνιαίες δόσεις.

Διαβάστε επίσης: