Προγράμματα Εργασίας

534 ευρώ: Τελευταία ευκαιρία για δηλώσεις

Ποιους μήνες αφορά

Τελευταία ευκαιρία έχουν εργαζόμενοι και εργοδότες ώστε να υποβάλουν δηλώσεις και ορθές επαναλήψεις στην ΕΡΓΑΝΗ για τις αναστολές εργασίας.
13/01/2021 | 13:15

Τελευταία ευκαιρία έχουν εργαζόμενοι και εργοδότες ώστε να υποβάλουν δηλώσεις και ορθές επαναλήψεις στην ΕΡΓΑΝΗ για τις αναστολές εργασίας.

Συγκεκριμένα, εργαζόμενοι οι οποίοι δεν είχαν υποβάλει δήλωση ή δεν είχαν προβεί σε ορθή επανάληψη για την αύξηση των διαστημάτων αναστολής για τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις και ορθές επαναλήψεις.

Συγκεκριμένα:

  • για τις τελευταίες δηλώσεις του Νοεμβρίου, η «Εργάνη» ανοίγει από 12 έως και 14 Ιανουαρίου. Κατ' εξαίρεση για τον μήνα Νοέμβριο, δίνεται η δυνατότητα σε όσες επιχειρήσεις - εργοδότες υπέβαλαν λανθασμένα τα δεδομένα του προσωπικού τους στο Ειδικό Έντυπο για την δήλωση της ανάκλησης αναστολής, να προβούν σε ορθή επανάληψη από 12 έως 14 Ιανουαρίου.
  • για τις δηλώσεις των αναστολών Δεκεμβρίου, από 15 έως 18 Ιανουαρίου
  • επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα υποβολής μονομερούς υπεύθυνης δήλωσης για επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, ξεναγούς και τουριστικούς συνοδούς. Από τις Ιανουρίου και έως 15/1/2021, οι επαγγελματίες της τέχνης, εγγεγραμμένοι στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr έως και τις 20/10/2020, καθώς οι ξεναγοί και τουριστικοί συνοδοί, οι οποίοι είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού μπορούν να προβούν σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Σημειώστε ότι, για η προθεσμία υποβολής δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων για τον Οκτώβριο έχει ολοκληρωθεί από τις 11 Ιανουαρίου 2021.

Διαβάστε επίσης: