Επιχειρείν

Τέλη κυκλοφορίας: Η διαδικασία για να καταθέσετε πινακίδες στο myCar

Οδηγός της ΑΑΔΕ - Μέχρι πότε η προθεσμία

Οδηγός της ΑΑΔΕ - Μέχρι πότε η προθεσμία
13/01/2021 | 10:09

Μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου (28/2) έχουν προθεσμία οι κάτοχοι οχημάτων που επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους και να υποβάλουν δήλωση ακινησίας.

Οι δηλώσεις πραγματοποιούνται μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας mycar.aade.gov.gr καθώς οι κάτοχοι δεν παραδίδουν άδεια και πινακίδες στη Φορολογική Αρχή στην οποία ανήκουν.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της ΑΑΔΕ, για να έχει ο κάτοχος έκπτωση από τα τέλη κυκλοφορίας, το όχημα πρέπει να τεθεί σε ακινησία εμπρόθεσμα, ήτοι πριν τη λήξη της προθεσμίας για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, όπως αυτή προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις (πριν την 31/12 του προηγούμενου έτους από αυτό που αφορούν τα τέλη κυκλοφορίας) ή τη λήξη της παράτασης. Δήλωση ακινησίας μετά την έναρξη του έτους που αφορά, γίνεται μεν δεκτή αλλά δεν λαμβάνεται υπόψη για τις ανάγκες έκπτωσης από τέλη κυκλοφορίας.

 

Όπως φαίνεται από τα επίσημα στοιχεία, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί πάνω από 176.000 επισκέψεις φορολογούμενων στην ηλεκτρονική εφαρμογή και περίπου 50.000 ΑΦΜ έχουν κάνει χρήση της πλατφόρμας. Ταυτόχρονα, περισσότεροι από 25.000 κάτοχοι έχουν θέσει ψηφιακά σε ακινησία το όχημα τους.

Σημειώνεται ότι η αυτοπρόσωπη παρουσία επιβάλλεται, πλέον, μόνο για συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα εάν το όχημα έχει κλαπεί.

Πατήστε το κουμπί «Δείτε το έγγραφο» για να διαβάσετε ολόκληρη τον οδηγό της ΑΑΔΕ.

 

Διαβάστε επίσης: