Επιχειρείν

Έρχονται νέα μέτρα στήριξης για τα μικρά καταστήματα

Σε ποιους κλάδους δίνεται προτεραιότητα

Σε ποιους κλάδους δίνεται προτεραιότητα
12/01/2021 | 19:17

Νέα μέτρα για τα μικρά καταστήματα προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, η κυβέρνηση δεν θα αφήσει κανέναν να πάθει ζημιά, ενώ τόνισε πως συμμερίζεται τις ανησυχίες των εμπόρων καθώς δεν είναι ανοιχτές οι δραστηριότητές τους στις εκπτώσεις.

Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, η κυβέρνηση θα το διορθώσει, ενώ σημείωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός παρακολουθούν πολύ στενά τις εξελίξεις και συζητούν με την επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης προανήγγειλε νέα μέτρα για τα μικρά καταστήματα μέσα στις επόμενες ημέρες, λέγοντας ότι προτεραιότητα θα δοθεί στους κλάδους της ένδυσης και της υπόδησης καθώς έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά. Ζήτησε χρόνο από τους εμπόρους προκειμένου να αναπτυχθεί το κυβερνητικό σχέδιο.

"Ό,τι είπαμε πως θα καταβληθεί, έχει πληρωθεί" σημείωσε ο υπουργός και τόνισε πως οι ιδιοκτήτες που λαμβάνουν μειωμένο ενοίκιο θα λάβουν το επόμενο διάστημα τα χρήματά τους. Τόνισε ότι τα μέτρα για τη δημόσια υγεία έχουν τεράστιο οικονομικό κόστος, ωστόσο η κυβέρνηση έχει απόλυτο έλεγχο της οικονομίας λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν θα βρεθούμε ούτε με μνημόνια, ούτε με χρεοκοπία. Θα κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις μας, θα γίνουν τα εμβόλια μας, θα αντιμετωπίσουμε την πανδημία και θα πάμε παρακάτω».