Προγράμματα Εργασίας

Πότε η καταβολή των 534€ και του Δ. Χριστουγέννων

Δεύτερη ευκαιρία για τις δηλώσεις αναστολών

Αρχές τις επόμενης εβδομάδας δεκάδες εργαζόμενοι αναμένεται να δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους.
08/01/2021 | 09:48

Αρχές τις επόμενης εβδομάδας δεκάδες εργαζόμενοι αναμένεται να δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Οι πληρωμές αφορούν την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ για όσους εργαζόμενους ήταν σε αναστολή εργασίας τον Δεκέμβριο 2020.

Η διαδικασία των δηλώσεων που ακολουθήθηκε αυτή την φορά ήταν κοινή για εργαζόμενους κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων έτσι, το ίδιο κοινή αναμένεται να είναι και η πληρωμή.

Η αποζημίωση κάθε εργαζόμενου εξαρτάται από τις ημέρες της αναστολής. Για κάθε ημέρα αναστολής, ο μισθωτός αποζημιώνεται από το κράτος με 17,8 ευρώ.

Δεύτερη ευκαιρία για τις δηλώσεις αναστολών

Εργαζόμενοι οι οποίοι δεν είχαν υποβάλει δήλωση ή δεν είχαν προβεί σε ορθή επανάληψη για την αύξηση των διαστημάτων αναστολής για τους μήνες Οκτώβρη, Νοέμβρη και Δεκέμβρη έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις και ορθές επαναλήψεις.

Συγκεκριμένα:

  • για τον Οκτώβρη μπορούν να υποβάλουν δηλώσεις έως τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου
  • για τις τελευταίες δηλώσεις του Νοεμβρίου, η «Εργάνη» ανοίγει από 12 έως και 14 Ιανουαρίου. Κατ' εξαίρεση για τον μήνα Νοέμβριο, δίνεται η δυνατότητα σε όσες επιχειρήσεις - εργοδότες υπέβαλαν λανθασμένα τα δεδομένα του προσωπικού τους στο Ειδικό Έντυπο για την δήλωση της ανάκλησης αναστολής, να προβούν σε ορθή επανάληψη από 12 έως 14 Ιανουαρίου.
  • για τις δηλώσεις των αναστολών Δεκεμβρίου, από 15 έως 18 Ιανουαρίου

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα υποβολής μονομερούς υπεύθυνης δήλωσης για επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, ξεναγούς και τουριστικούς συνοδούς. Συγκεκριμένα από τις 7 Ιανουρίου και έως 15/1/2021, οι επαγγελματίες της τέχνης, εγγεγραμμένοι στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr έως και τις 20/10/2020, καθώς οι ξεναγοί και τουριστικοί συνοδοί, οι οποίοι είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού μπορούν να προβούν σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Δώρο Χριστουγέννων

Οι μισθωτοί που έχουν χρόνο αναστολής τον Δεκέμβριο θα λάβουν εντός Ιανουαρίου και ένα δεύτερο τμήμα του Δώρου Χριστουγέννων από το κράτος. Πρόκειται για την αναλογία της αναστολής από 1η έως 31 Δεκεμβρίου. 

Διαβάστε επίσης: