Προγράμματα Εργασίας

Στην τράπεζα τα επιδόματα από σήμερα (27/11)

Δείτε, τώρα, ποιους αφορά - Διευρύνονται οι ενισχύσεις στη θέρμανση (υγραέριο, ξύλα, πέλετ, φυσικό αέριο)

Το επίδομα θέρμανσης μπορεί να φθάσει, κατά περίπτωση, έως και το ποσό των 700 ευρώ
27/11/2020 | 10:33

Ξεκινά από σήμερα, Παρασκευή, η πίστωση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ) στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Διαθέσιμα από τα ΑΤΜ θα είναι από το βράδυ της σημερινής ημέρας (27/11).

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Επίδομα θέρμανσης

Τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία συμπεριλήφθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, διευρύνει τον αριθμό των δικαιούχων επιδόματος θέρμανσης.

Το επίδομα αυτό θα λαμβάνουν όσοι χρησιμοποιούν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο, ξύλα, πέλετ.

Πότε η καταβολή - Τα ποσά

Ο υπολογισμός του επιδόματος θα στηριχτεί σε έρευνα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας η οποία υπολόγισε τις ανάγκες θέρμανσης σε 200.000 σημεία ανά την ελληνική επικράτεια.

Το ελάχιστο ύψος του επιδόματος θα διαμορφώνεται στα 80 ευρώ ενώ μπορεί να φτάνει ακόμη και στα 600-700 ευρώ για τις περιοχές με πολύ αυξημένες ανάγκες για θέρμανση.

Το επίδομα θα καταβληθεί μέσα στον Δεκέμβριο 2020, ενώ μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα θα δημοσιευτεί η υπουργική απόφαση με τις λεπτομέρειες.