Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Έτσι θα βρείτε τις βεβαιώσεις κυκλοφορίας

Αναλυτικά όλες οι λεπτομέρειες

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου τίθεται σε ισχύ lockdown σε ολόκληρη τη χώρα λόγω του κορωνοϊού.
06/11/2020 | 20:07

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου τίθεται σε ισχύ lockdown σε ολόκληρη τη χώρα λόγω του κορωνοϊού.

Οι εργαζόμενοι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, μέλη Οργάνων Διοίκησης και Αυτοαπασχολούμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους υποχρεωτικά βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας.

Δείτε αναλυτικά πως θα βρείτε τις βεβαιώσεις κυκλοφορίας: 

1. Για Εργαζομένους –μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου για την μετακίνηση τους μπορούν να χρησιμοποιούνται νομίμως εναλλακτικά και τα δύο έντυπα ως προς την έκδοση της σχετικής βεβαίωσης άδειας κυκλοφορίας.

Ειδικότερα δίνεται η δυνατότητα με τους εξής δύο τρόπους: Α) Χειρόγραφη Βεβαίωση τύπου Α΄ (εκτύπωση από το https://forma.gov.gr/ ), συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από τον εργοδότη, με φυσική σφραγίδα αυτού και παρέχεται, με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος, ή

Β) Βεβαίωση Άδειας Κυκλοφορίας για τους Εργαζόμενους από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ: στο https://eservices.yeka.gr/

2. Για τα Μέλη Οργάνων Διοίκησης και τους Αυτοαπασχολούμενους – Ελ. Επαγγελματίες & Επιτηδευματίες, για λόγους διασταύρωσης, για την μετακίνηση τους μπορούν να χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟ οι Βεβαιώσεις Άδειας Κυκλοφορίας που εκδίδονται από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

3. Με τις Βεβαιώσεις Άδειας Κυκλοφορίας που εξάγονται από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ καλύπτονται και οι εκτός των ορίων περιφερειακής ενότητας μετακινήσεις για λόγους εργασίας.

4. Ενημερώνουμε ότι οι ήδη εκδοθείσες από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ Βεβαιώσεις Άδειας Κυκλοφορίας ισχύουν μέχρι την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης τους.