Επικαιρότητα

Κορονοϊός: Αυτή είναι η νέα βεβαίωση κυκλοφορίας για εργαζόμενους

Αφορά τις περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε «νυχτερινό» lockdown

Αφορά τις περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε «νυχτερινό» lockdown
23/10/2020 | 20:00

Για τις ανάγκες τήρησης των έκτακτων μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας που ανακοινώθηκαν χθες από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα στις επιχειρήσεις των περιοχών της χώρας που έχουν κηρυχθεί σε «Πολύ υψηλό-Επίπεδο 4» και «Υψηλό-Επίπεδο 3», οι οποίοι μετακινούνται από και προς της εργασία τους μεταξύ 00:30 και μέχρι 05:00, υποχρεούνται να έχουν μαζί τους και να την επιδεικνύουν σε πιθανούς ελέγχους, ειδική βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας.

Ο εργοδότης θα υποβάλει σχετική υπεύθυνη δήλωση στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ και στη συνέχεια θα εκδίδεται η ειδική βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας, αφού προηγουμένως διασταυρωθεί αυτόματα από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ η εργασιακή σχέση του εργαζόμενου με τον εργοδότη. Η βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας θα χορηγείται από τον εργοδότη στον εργαζόμενο το αργότερο πριν την μετακίνησή του και θα ισχύει για όσο χρονικό διάστημα ο εργαζόμενος απαιτείται να μετακινείται από και προς το χώρο εργασίας του βάσει του ωραρίου εργασίας του, κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ θα έχει ισχύ δεκατεσσάρων ημερών.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι θα συμπληρώνουν οι ίδιοι στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ την υπεύθυνη δήλωση-Βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας, με χρήση κωδικών taxisnet, πριν τη μετακίνησή τους και θα μπορούν να την επιδεικνύουν σε τυχόν ελέγχους.

Αναμένεται σήμερα η κοινοποίηση της σχετικής Κ.Υ.Α., καθώς και η προσθήκη της σχετικής δυνατότητας στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ, ώστε να προβούν εμπροθέσμως οι ενδιαφερόμενοι στις απαραίτητες ενέργειες.


Δείτε το έντυπο: