Προγράμματα Εργασίας

Σκυλακάκης: Επίδομα θέρμανσης και σε νοικοκυριά με φυσικό αέριο

Εξετάζεται η επιδότηση σε ξύλα και πέλετ

Εξετάζεται η επιδότηση σε ξύλα και πέλετ
18/10/2020 | 14:19

Απαντήσεις για τις αποζημιώσεις επιχειρήσεων, το επίδομα θέρμανσης και την επιστρεπτέα προκαταβολή έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1.

Απαντώντας σε ερώτηση τηλεθεατή για τα ξενοδοχεία αναφοράς covid, που παραμένουν απλήρωτα τους τελευταίους 3 μήνες, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε πως τα χρήματα για όλες τις περιπτώσεις που αφορούν τον covid είναι διαθέσιμα, αλλά «δυστυχώς η γραφειοκρατία βάζει εμπόδια στις άμεσες πληρωμές».

Σε ότι αφορά την Επιστρεπτέα Προκαταβολή και με δεδομένο ότι όσοι βρίσκονται στην κατηγορία 4 του υγειονομικού χάρτη δεν θα επιστρέψουν το 50% και όσοι είναι στην κατηγορία 3 το 30%, απάντησε ότι εύχεται να μην «κοκκινήσει» η Ελλάδα, αλλά σε κάθε περίπτωση όσα χρήματα χρειαστούν υπάρχουν και έχουν υπολογιστεί ήδη στο φετινό έλλειμα. Συμπλήρωσε δε πως το πρόγραμμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 3, βρίσκεται ήδη εν ισχύ.

Ο κ. Σκυλακάκης αναφερόμενος στο επίδομα θέρμανσης, τόνισε ότι επίκειται η αναθεώρηση του μέτρου και θα συμπεριληφθούν σε αυτό και όσοι χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, ενώ θα εξεταστεί και η περίπτωση για όσους χρησιμοποιούν ξύλα και πέλετ. Όπως είπε ο κ. Σκυλακάκης, τις επόμενες μέρες θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου για να ενημερωθούν όλοι για το θέμα αυτό.