Επικαιρότητα

Μητσοτάκης: "6.200 προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών στο ΕΣΥ"

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού

Με μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.
24/09/2020 | 18:27

Με μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα. 

«Το δίλημμα είναι "Αυτοπροστασία ή Καραντίνα"» σημείωσε ο πρωθυπουργός ενώ παράλληλα τόνισε πως βρισκόμαστε σε μία «κρίσιμη καμπή της μάχης με την πανδημία» λόγω της νέας έξαρσης του κορωνοϊού, την ώρα μάλιστα που η χώρα «μάχεται»σε πολλά μέτωπα.

Ενίσχυση του ΕΣΥ

"Αξιοποιήσαμε το καλοκαίρι για να θωρακίσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που από 557 κλίνες ΜΕΘ πέρυσι έχει σχεδόν 1.000 τώρα. Και αποθέματα υγειονομικών υλικών με ορίζοντα μηνών.

Προσλάβαμε περίπου 6.200 νέους νοσηλευτές και γιατρούς, πολλοί από τους οποίους θα μείνουν μόνιμα στο ΕΣΥ. Πολλαπλασιάσαμε τα ημερήσια τεστ. Ενώ είμαστε από τους πρώτους στην Ευρώπη που διαθέτουμε τα καινούργια rapid test αντιγόνων."

Νέα λεωφορεία στις συγκοινωνίες

Στις συγκοινωνίες, ας πούμε. Παρά το γεγονός ότι από πέρυσι στην Αττική έχουν προστεθεί 250 λεωφορεία, αυτά δεν φάνηκαν αρκετά για να αποφύγουμε φαινόμενα συνωστισμού. Γι’ αυτό και θεσμοθετήσαμε τα κυλιόμενα ωράρια προσέλευσης στην εργασία.

Χρειαζόμαστε, όμως, περισσότερα οχήματα και συχνότερα δρομολόγια. Οι έκτακτοι καιροί επιβάλλουν έκτακτα μέτρα. Έτσι, από την μεθεπόμενη εβδομάδα 100 νέα λεωφορεία μπαίνουν σε κίνηση και άλλα 400 έως το τέλος του χρόνου.