Επικαιρότητα

Κεραμέως: “Όλα έτοιμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς”

Δηλώσεις της υπ. Παιδείας

Δηλώσεις της υπ. Παιδείας
13/09/2020 | 14:59

Την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου οι μαθητές όλων των τάξεων θα προσέλθουν στα σχολεία, προκειμένου να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς.

Η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της νέας χρονιάς και πως η πρώτη μέρα θα αφιερωθεί στην εξήγηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας στους μαθητές. Παράλληλα, σημείωσε ότι την πρώτη σχολική μέρα θα δοθούν μάσκες, παγούρια, βιβλία και ωρολόγιο πρόγραμμα.

Για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς, η υπουργός υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια αυτονόητη υποχρέωση. Παράλληλα επισήμανε ότι στα σχολεία θα υπάρχει εφεδρεία σε μάσκες για να χρησιμοποιούνται σε περίπτωση που πέσει κάτω η μάσκα κάποιου μαθητή.

Τι θα συμβεί σε περίπτωση κρούσματος

«Κρούσματα θα έχουμε και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι», ανέφερε η υπουργός. Στη συνέχεια σημείωσε πως σε περίπτωση που εφαρμοστούν περιοριστικά μέτρα σε μια περιοχή δεν σημαίνει ότι θα κλείνει και το σχολείο. «Δεν σημαίνει ότι αν εφαρμοστούν περιοριστικά μέτρα σε μια περιοχή, αυτομάτως θα κλείνει το σχολείο. Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο αν υπάρχει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε μια συγκεκριμένη περιοχή να κλείνει και σχολείο. Κατά τα λοιπά θυμίζω ότι με βάση τα πρωτόκολλο των ειδικών σε περίπτωση κρούσματος μαθητή κλείνει το τμήμα καταρχήν και γίνεται ιχνηλάτηση», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.