Επιχειρείν

Αρχίζουν από Δευτέρα οι αιτήσεις επιδότησης της μηνιαίας δόσης δανείων

Κριτήρια και προϋποθέσεις

29/07/2020 | 11:57

Σε λειτουργία αναμένεται να τεθεί τη Δευτέρα, 3 Αυγούστου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις επιδότησης των δόσεων δανείων πρώτης κατοικίας.

Για την αίτησή τους, οι δανειολήπτες θα πρέπει να εισέλθουν στην πλατφόρμα μέσω των κωδικών του Taxisnet έτσι ώστε το σύστημα να αντλήσει όλα τα απαραίτητα εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία για την αυτόματη επιλεξιμότητά τους.

Οι δανειολήπτες θα πρέπει επίσης να συμπληρώσουν τα στοιχεία της πρώτης κατοικίας καθώς και τα στοιχεία των προστατευόμενων μελών τους.

Η διασταύρωση των στοιχείων θα πραγματοποιείται αυτόματα έτσι ώστε οι δανειολήπτες να γνωρίζουν άμεσα εάν πληρούν τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή προς υποβολής αιτήσεων μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ η διαδικασία επιλογής των δανειοληπτών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου.

Μετά την επιλογή των δανειοληπτών που θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα κρατικής επιδότησης των μηνιαίων δόσεων δανείων,  στα τέλη Οκτωβρίου, θα πιστωθούν τις πρώτες πληρωμές.

Τονίζεται ότι την ερχόμενη Παρασκευή ολοκληρώνεται το ισχύον πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας καθώς από τις αρχές του 2021 θα τεθεί σε ισχύ ο νέος πτωχευτικός κώδικας.