Προγράμματα Εργασίας

534€: Σε ποιους θα καταβληθούν μέχρι και αύριο (10/7)

Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών

Μέχρι και αύριο, Παρασκευή 10 Ιουλίου θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις τους ήταν σε αναστολή τον Μάιο μήνα.
09/07/2020 | 09:48

Μέχρι και αύριο, Παρασκευή 10 Ιουλίου θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις τους ήταν σε αναστολή τον Μάιο μήνα.

Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα:

  • Οι πληρωμές για τις αιτήσεις Ιουνίου που θα υποβλήθηκαν έως τις 7 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν στις 13 και 14 Ιουλίου.
  • Για την αναστολή εργασίας τον Ιούλιο και για τις  αιτήσεις που θα κατατεθούν από τους εργοδότες έως τις 7 Αυγούστου, το επίδομα θα καταβληθεί από τις 10 έως τις 12 Αυγούστου.
  • Οι εργαζόμενοι που θα τεθούν σε αναστολή τον Αύγουστο και οι αιτήσεις θα υποβληθούν έως τις 7 Σεπτεμβρίου, θα λάβουν τα χρήματα 10 και 11 Σεπτεμβρίου.
  • Για αναστολές συμβάσεων του Σεπτεμβρίου, το επίδομα θα καταβληθεί 12 με 14 Οκτωβρίου.
  • Για τους εργαζόμενους που ήταν σε αναστολή τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο και παρατάθηκε η αναστολή τους και τον Ιούνιο η ειδική αποζημίωση θα τους καταβληθεί στις 27-28 Ιουλίου. Μάλιστα, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν χρειάζεται να προβούν σε δήλωση εκτός εάν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους.

Ειδικές κατηγορίες εργαζομένων

Η προθεσμία υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων από τους δικαιούχους ειδικών κατηγοριών παρατείνεται έως 31 Ιουλίου 2020, για τα 800 ευρώ της αποζημίωσης από το πρώτο μέτρο κάλυψης.

Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση των διασταυρώσεων και ελέγχων με τα Πληροφοριακά Συστήματα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και των φορέων.