Επιχειρείν

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Νέες πληρωμές για επιχειρήσεις - Η προθεσμία

Επίσημες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών

08/07/2020 | 20:38

Σκοπός είναι να πληρωθούν σήμερα (8/7) περίπου 19.000 επιχειρήσεις του προγράμματος επιστρεπτέας προκαταβολής, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα.

 

Ο αρμόδιος υπουργός, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, είπε ότι, Χθες πληρώθηκαν οι 2.453 χιλιάδες επιχειρήσεις που υπέβαλαν αίτηση στις πρώτες τέσσερις ώρες που άνοιξε η πλατφόρμα τη Δευτέρα. Με τα στοιχεία που έχω χθες υπέβαλαν οριστική αίτηση άλλες περίπου 19 χιλιάδες επιχειρήσεις. Αυτές επιδιώκουμε να πληρωθούν σήμερα”.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, αυτές οι επιχειρήσεις έχουν οριστικοποιήσει την αίτηση τους. ''Άρα έρχεται η ΑΑΔΕ ουσιαστικά να κάνει κάποιες διασταυρώσεις και την επόμενη ημέρα προσδοκία μας είναι από την προηγούμενη, να πληρώνουμε χρηματικά ποσά" σημείωσε.

Μέχρι την Παρασκευή, εμείς θα έχουμε πληρώσει ένα σημαντικό κομμάτι ανάλογα βεβαίως και με το ενδιαφέρον που θα δείξουν οι επιχειρήσεις και θα υποβάλουν τη οριστική τους αίτηση, τόνισε και υπενθύμισε πως η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα λήγει στις 15 Ιουλίου.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην τρίτη φάση του προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής σημειώνοντας πως για αυτή θα ληφθούν υπόψη και οι μήνες Ιούνιος - Ιούλιος ''ακριβώς συνεκτιμώντας την πολύ μεγάλη δυσκολία που έχουν κάποιοι κλάδοι και κάποιες γεωγραφικές περιοχές της χώρας λόγω του τουρισμού”.

Τέλος, εκτίμησε ότι ''τα χρήματα αυτά θα μπουν τον Αύγουστο. Αυτή είναι μια δίκαιη άσκηση γιατί θα πρέπει να βοηθούν περισσότερο οι επιχειρήσεις που πλήττονται περισσότερο τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο''.