Προγράμματα Εργασίας

Επίδομα 534€: Ανοίγει ξανά η «Εργάνη» για αιτήσεις

Οι νέες ημερομηνίες

Από σήμερα, Πέμπτη (25/6) και μέχρι την Παρασκευή 3 Ιουλίου εργοδότες και λογιστήρια μπορούν να υποβάλλουν την αρχική δήλωση αναστολής συμβάσεων εργασίας για τον μήνα Μάιο
25/06/2020 | 11:03

Από σήμερα, Πέμπτη (25/6) και μέχρι την Παρασκευή 3 Ιουλίου εργοδότες και λογιστήρια μπορούν να υποβάλλουν την αρχική δήλωση αναστολής συμβάσεων εργασίας για τον μήνα Μάιο προκειμένου να ενταχθούν στο μέτρο της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού και το πρόγραμμα ΣΥΝ – Εργασία εργαζόμενοι αλλά και να διορθωθούν λάθη, στο σύστημα Εργάνη στις πλατφόρμες που λειτουργούσαν το τελευταίο τρίμηνο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων οι εργοδότες μπορούν:

  • Να υποβάλλουν ορθές επαναλήψεις της ίδιας της δήλωσης. Οι διορθώσεις θα μπορούν να γίνουν στα πεδία «ημερομηνία παράτασης / οριστικής διακοπής» και θα αφορούν τη δήλωση μεταγενέστερων ημερομηνιών από τις ήδη δηλωθείσες.
  • Μπορούν να πραγματοποιήσουν αλλαγές στο πεδίο που αφορά την πληρωμή από εργοδότη, ώστε το «ΝΑΙ» να μετατραπεί σε «ΟΧΙ», καθώς να γίνει και τροποποίηση των στοιχείων μισθωμάτων για τον Μάιο.
  • Μέχρι τις 30 Ιουνίου οι εργοδότες θα μπορούν να υποβάλλουν ορθή επανάληψη και του εντύπου που αναφέρεται στην αίτηση για ένταξη στο μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Η αλλαγή θα αφορά την τροποποίηση της ημερομηνίας ένταξης στον μηχανισμό αναδρομικά από 15 Ιουνίου 2020.

Οι αιτήσεις που πρέπει να υποβληθούν, για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας για τον μήνα Ιούνιο, θα μπορούν να πραγματοποιηθούν από 7 έως 31 Ιουλίου.

Επιπλέον, παρατείνεται μέχρι 30 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων από τους δικαιούχους ειδικών κατηγοριών. Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των ειδικών κατηγοριών θα πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διασταυρώσεων και ελέγχων με τα Πληροφοριακά Συστήματα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και των φορέων που καταβάλουν αποζημιώσεις λόγω των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης COVID -19.