FutureLab

Συν-Εργασία εξ’ αποστάσεως: η επόμενη ημέρα

Η Office Line παρουσιάζει το Microsoft Teams

Η πρόσφατη πανδημία έφερε ανατροπές που κανένας δεν μπορούσε να προβλέψει. Ανατροπές που δημιούργησαν νέα δεδομένα, ειδικά στον χώρο της Εργασίας.

Η Τηλεργασία ήταν εκεί, διαθέσιμη σε όλους όσοι είχαν συνειδητοποιήσει τα οφέλη της έγκαιρα. Οι υπόλοιποι τα κατανοήσαμε μέσα από την Κρίση. Μένει να αποδεχθούμε πως στην σύγχρονη, ψηφιακή εποχή: κάθε εργαζόμενος μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του οπουδήποτε στην Ελλάδα ή/και στον κόσμο και κάθε εργοδότης μπορεί να έχει εργαζόμενους οπουδήποτε στην Ελλάδα ή/και τον κόσμο. Μένει να οργανωθούμε κατάλληλα για την επόμενη μέρα. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα το 66% των εργαζομέ-νων υιοθετούν θετική στάση απέναντι στην προοπτική καθιέρωσης της εξ’ αποστάσεως εργασίας  

Σε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε η KPMG και δημοσιεύθηκε στις 26/05/2020, τα 2/3 των εργαζομένων (σε σύνολο 807 ερωτηθέντων) υιοθετούν θετική στάση απέναντι στην προοπτική καθιέρωσης της εξ’ αποστάσεως εργασίας, ενώ το 63% θεωρεί ικανοποιητική την πρόσφατη εμπειρία του. Από την ίδια έρευνα πληροφορούμαστε πως πιο θετική στάση έχουν οι γυναίκες (71%), οι εργαζόμενοι σε Πολυεθνικές (72%), οι εργαζόμενοι στον κλάδο Πληροφορικής & Επικοινωνιών (80%) και τα μη Διοικητικά στελέχη (70%). Το 85% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως η παραγωγικότητά τους έχει επηρεαστεί θετικά (36%) ή δεν έχει επηρεαστεί καθόλου (49%) και πως δεν έχει επηρεαστεί ο χρόνος και η ποιότητα συνεργασίας. Τέλος, ενδιαφέρον είναι το εύρημα, πως οι Ελληνικές εταιρείες είναι πιο διστακτικές να εφαρμόσουν σε μεγαλύτερη έκταση την εξ’ αποστάσεως εργασία με κύριο ανατρεπτικό παράγοντα την εταιρική κουλτούρα.

Πρακτικές εκατοντάδων ετών και συνήθειες βαθιά ριζωμένες δεν θα αλλάξουν μονομιάς. Θα απαιτηθεί μια μεταβατική περίοδος. Αυτό δεν αφορά μόνο στους εργαζόμενους. Αφορά και στις επιχειρήσεις. Η Τηλεργασία είναι εδώ και ήρθε για να μείνει!

 

Τηλεργασία και ΣυνΕργασία

Τηλεργασία δεν σημαίνει εργάζομαι μόνος μου στο σπίτι. Σημαίνει συνεχίζω να εργάζομαι και να Συν-εργάζομαι, όπως και πριν, με μόνη διαφορά, πως αυτό γίνεται εξ’ αποστάσεως. Φανταστείτε να διαχειρίζεστε ομάδες από ένα μέρος του πλανήτη και ο σχεδιαστής ή ο κειμενογράφος σας ή ο προγραμματιστής ή η ομάδα μάρκετινγκ να κάθεται στην άλλη πλευρά του πλανήτη. Πώς συνεργάζεστε με τους απομακρυσμένους εργαζομένους σας συχνά και άνετα; Πώς καταφέρνετε να βλέπετε όλοι την ίδια σελίδα και πως διασφαλίζετε ότι λαμβάνετε όλοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις;

Με τα κατάλληλα διαδικτυακά εργαλεία συνεργασίας, όπως το Microsoft Teams δημιουργούνται ομάδες που ενισχύουν την παραγωγικό-τητα και ολοκληρώνουν επιτυχώς σύνθετα projects

Όλα αυτά είναι εφικτά χάρη στα προηγμένα διαδικτυακά εργαλεία συνεργασίας, όπως το Microsoft Teams που βοηθούν στην εύρυθμη και απρόσκοπτη ροή εργασίας. Το χάσμα μεταξύ των εργαζομένων λόγω απομακρυσμένων τοποθεσιών εκμηδενίζεται. Η πραγματοποίηση εποικοδομητικών συναντήσεων στο διαδίκτυο και η διασφάλιση της ταυτόχρονης συνεργασίας των εργαζομένων είναι δεδομένη. Στις μέρες μας και όπως αυτό απέδειξε η δύσκολη συγκυρία που όλοι βιώσαμε, η χρήση των collaboration tools συνέβαλλαν καταλυτικά στην ταχύτερη υλοποίηση έργων, μέσω μιας εκσυγχρονισμένης  και αποδοτικής επικοινωνίας μεταξύ των εργαζομένων.

Άλλωστε, έχει αποδειχθεί πως οι ομάδες που έχουν μια καλή βάση συνεργασίας, δεν θα θυσιάσουν το παραμικρό ως προς την απόδοσή τους, μεταβαίνοντας στο format Τηλεργασίας. Επιπροσθέτως, με τη βοήθεια των κατάλληλων διαδικτυακών εργαλείων συνεργασίας, νέες ομάδες μπορούν να «οικοδομηθούν», που όχι μόνο θα βοηθήσουν στην ενίσχυση της παραγωγικότητας, αλλά και θα φέρουν εις πέρας σύνθετα projects.

Ωστόσο, το διαδικτυακό λογισμικό συνεργασίας δεν έχει δημιουργηθεί μόνο για εργαζόμενους σε απομακρυσμένη τοποθεσία, αλλά αποτελεί επίσης ένα πολύτιμο εργαλείο για οποιαδήποτε επιχείρηση θέλει να γίνει πιο αποδοτική και αποτελεσματική. Με την ενσωμάτωση λοιπόν τέτοιων εργαλείων, παρέχεται η δυνατότητα στις ομάδες να βελτιστοποιήσουν τους πόρους, να ενασχοληθούν και να φέρουν εις πέρας απαιτητικά έργα, να προωθήσουν τη διαφάνεια, ενώ παράλληλα τα προσωπικά τους δεδομένα παραμένουν ασφαλή και προστατευμένα. 

 

Η απόδοση της ομάδας απογειώνεται με Microsoft Teams

Η Τηλεργασία είναι το νέο δεδομένο στο χώρο εργασίας. Και η ΣυνΕργασία επίσης. Και αυτό σημαίνει βελτιωμένη απόδοση και αυξημένη παραγωγικότητα, μόνο εάν χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα εργαλεία.

Το Microsoft Teams είναι το απόλυτο collaboration tool (διαδικτυακό εργαλείο συνεργασίας), το οποίο στηρίζεται σε ένα μοντέρνο περιβάλλον με πολυάριθμες δυνατότητες απομακρυσμένης επικοινωνίας και εργασίας για τους χρήστες όπως:

  • Ηλεκτρονικές συσκέψεις: μπορείτε να συνδεθείτε με οποιονδήποτε, οπουδήποτε και να διοργανώσετε συσκέψεις, συναντήσεις ή ακόμη και ζωντανές εκδηλώσεις
  • Κλήσεις: μπορείτε να πραγματοποιείτε κλήσεις φωνής και video
  • Ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων: ανταλλάξτε μηνύματα με τους συνεργάτες σας ή με όλη την ομάδα, για γρήγορη λήψη αποφάσεων
  • Εφαρμογές και ροές εργασιών: ενοποιήστε όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε για να έχετε πρόσβαση από ένα κι μόνο σημείο και ανταλλάξτε αρχεία για ενημέρωση και επεξεργασία
  • Προστασία και ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων 

Με αυτόν τον τρόπο όλοι οι εργαζόμενοι μπορούν να διατηρούν επαφή συνεχώς, να κατανοήσουν τις ανάγκες  των συναδέλφων που προέρχονται από ίδιο ή διαφορετικό τμήμα, να διαχειρίζονται εργασίες και να επιλύουν προβλήματα εύκολα και απλά, μέσα από οργανωμένες ροές εργασίας και συνεργατικότητας.

Το Microsoft Teams, ενσωματωμένο στη σουίτα Microsoft 365, περιλαμβάνει προηγμένες δυνατότητες ασφάλειας και συμμόρφωσης στο υψηλότερο επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης δεδομένων, ενώ λειτουργεί σε πλατφόρμες Web, Windows, Mac, Android και iOS.

Μάθετε για τις απεριόριστες δυνατότητες που σας προσφέρει το Microsoft Τeams διαβάζοντας το eBook που είναι διαθέσιμο εδώ.

 

Microsoft @ Office Line

Τα οφέλη της Τηλεργασίας είναι πολυάριθμα. Η Office Line έχει τις κατάλληλες λύσεις και προσφέρει άμεσα metrics για την αποτύπωση της παραγωγικό-τητας

Μέσα από την πολυετή εμπειρία της Office Line στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό επιχειρήσεων, κάθε μεγέθους και κλάδου, προκύπτει πως, οι επιχειρήσεις παύουν να είναι διστακτικές – όπως αναφέρει η έρευνα της KPMG - στην ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών, μόλις κατανοήσουν τα οφέλη σε επίπεδο απόδοσης και αποτελεσματικότητας.

Τα οφέλη της Τηλεργασίας, για επιχειρήσεις και εργαζόμενους είναι πολυάριθμα. Τα κατάλληλα εργαλεία υπάρχουν και είναι εδώ, με άμεσα metrics αποτύπωσης παραγωγικότητας. Η Office Line, με την πολύχρονη εμπειρία στις λύσεις της Microsoft, είναι δίπλα σας, προκειμένου να υποστηρίξει την άμεση και ασφαλή μετάβαση της εταιρείας σας σε ένα μοντέρνο περιβάλλον workplace.

Με εχέγγυα: την ηγετική θέση στην παροχή λύσεων Cloud και υπηρεσιών Ψηφιακού Μετασχηματισμού, τα 23 χρόνια επιτυχημένης δραστηριότητας στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας, την βράβευση από την Microsoft ως Country Partner Of The Year 2019 και μια ομάδα πιστοποιημένων Συμβούλων Τεχνολογίας με υψηλή τεχνογνωσία και εξειδίκευση η Office Line, με την εγκατάσταση του Microsoft Teams   διασφαλίζει την ομαδική συνεργασία, τη βελτίωση της λειτουργίας και την αύξηση της παραγωγικότητας της επιχείρησής σας, με άμεσα απτά αποτελέσματα.

Μια ευρεία γκάμα πελατών στην παγκόσμια αγορά, αποτελούμενη από πολυεθνικές εταιρείες, Οργανισμούς δημόσιου και τραπεζικού τομέα, καθώς και μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα απολαμβάνουν ήδη τα οφέλη του Microsoft Teams. Εσείς;