FutureLab

Εργασία από το σπίτι και Τεχνητή νοημοσύνη

Προηγμένες τεχνολογικές λύσεις από την LG

04/05/2020 | 17:00

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν τρόπους να εξισορροπήσουν τόσο τα εργασιακά τους καθήκοντα, όσο και τα οικιακά καθώς εργάζονται από το σπίτι μειώνοντας τη μετακίνηση προς το γραφείο. Στο πλαίσιο αυτό, οι κορυφαίες εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου, όπως η LG προσφέρουν νέους και ευρηματικούς τρόπους για να κάνουν τη ζωή στο σπίτι-γραφείο ευκολότερη.

Οι φορητοί υπολογιστές και οι web κάμερες δεν είναι οι μόνες συσκευές που χρειαζόμαστε. Οι πιο πρόσφατες τεχνολογίες AI και οι έξυπνες λύσεις καθιστούν δυνατή την επίτευξη περισσότερων εργασιών με πολύ λιγότερη προσπάθεια μέσα από την ασφάλεια του σπιτιού, βελτιώνοντας παράλληλα την home office εμπειρία.

Προϊόντα με προηγμένα χαρακτηριστικά και σχεδιασμό υψηλής αισθητικής αναβαθμίζουν τον χώρο μας και μας βοηθούν, ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί όταν το σπίτι γίνεται και το γραφείο μας.

1. Δυσκολία συγκέντρωσης στο σπίτι; Τα ΑΙ ηχεία μπορούν να βοηθήσουν

Η απότομη αλλαγή περιβάλλοντος από το πολυσύχναστο γραφείο στην ηρεμία του σπιτιού (όταν τα παιδιά δεν είναι τριγύρω) μπορεί να είναι μια χαλαρωτική και αναζωογονητική αλλαγή, αλλά μπορεί επίσης να φέρει δυσκολία στη συγκέντρωση. Οι έρευνες δείχνουν ότι μία smart casual εμφάνιση και ένα καλά φωτισμένο γραφείο εργασίας μπορεί να σας βοηθήσουν να συνεχίσουμε να είμαστε παραγωγικοί.

Αν αυτό δεν αρκεί, ένα ΑΙ ηχείο– όπως το LG XBOOM AIThinQ – μπορεί να αναπαράγει λευκό θόρυβο ή οποιοδήποτε είδος μουσικής μας βοηθά να συγκεντρωθούμε. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε υπηρεσίες όπως το Spotify για να δημιουργήσουμε λίστες αναπαραγωγής και να βρούμε σταθμούς που προσφέρουν το κατάλληλο soundtrack, τόσο κατά τη διάρκεια της δουλειάς από το σπίτι, αλλά και εκτός «γραφείου». Τα ακουστικά που απομονώνουν τον θόρυβο μπορούν επίσης να βοηθήσουν όσους προτιμούμε την απόλυτη ησυχία για να συγκεντρωθούμε, ενώ τα έξυπνα συστήματα φωτισμού μπορούν επίσης να συμβάλλουν στη διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ της εργασίας από το σπίτι και της καθημερινότητας, προσφέροντας πιο έντονο φωτισμό κατά τις ώρες γραφείου και στη συνέχεια πιο χαμηλό για να απολαύσουμε τον καφέ σας ή μία ταινία μετά την εργασία.

 

2. Δουλειά στο σπίτι... με παιδιά; Τώρα είναι απασχολημένα χάρη στην AI τεχνολογία

Η δουλειά από το σπίτι με τα παιδιά είναι μία δύσκολη υπόθεση. Η συγκέντρωση για ένα σημαντικό project μπορεί να είναι πρακτικά αδύνατη με ανήσυχα παιδιά γύρω μας, για να μην αναφέρουμε τις δουλειές του σπιτιού, τα ρούχα, τα πιάτα και το ξεσκόνισμα. Πριν το άγχος κορυφωθεί, ας αναλογιστούμε αυτό το γαλήνιο σενάριο:

Κάνουμε μεγάλη πρόοδο στην εργασία μας καθώς οι έξυπνες συσκευές μας ασχολούνται με τα πιάτα, το πλυντήριο και το σκονισμένο δάπεδο. Ρίχνουμε μία γρήγορη ματιά στο σαλόνι όπου εκεί βρίσκονται τα παιδιά, να κάθονται ήσυχα μπροστά από την τηλεόραση, απολαμβάνοντας κατάλληλο περιεχόμενο για την ηλικία τους χωρίς καν να χρειαστεί να κάνουμε εμείς την αναζήτηση. Τηλεοράσεις με ΑΙ τεχνολογία, όπως η LG OLED ThinQ AI TV μπορούν να προσφέρουν εξατομικευμένες προτάσεις με βάση την ηλικία των θεατών και τις προηγούμενες επιλογές προβολής. Επιπλέον, δεν χρειάζεται καν να ανησυχούμε αν χαθεί ή σπάσει το τηλεχειριστήριο, καθώς ο φωνητικός έλεγχος και η λειτουργία αναζήτησης της πλατφόρμας διευκολύνουν την εύρεση εξαιρετικού περιεχομένου για όλους.

Τα παιδιά μας μπορεί να έχουν τις δικές τους ευθύνες, πράγμα που μπορεί να είναι δύσκολο να τις τηρήσουν όταν υπάρχει τηλεόραση στον χώρο. Για να επικεντρωθούν ευκολότερα στην εργασία ή στην ανάγνωση, οι πρόσφατες έξυπνες τηλεοράσεις μπορούν να μετατραπούν σε γκαλερί προβάλλοντας εξαιρετικές φωτογραφίες από τοπία, έργα τέχνης ή την θαλπωρή ενός τζακιού, δημιουργώντας τη σωστή ατμόσφαιρα για να παραμείνουν στον σωστό δρόμο.

 

3. Home Office και καθαρό σπίτι, γίνεται;

Η εργασία στο γραφείο δεν είναι εύκολη με τις προθεσμίες να τρέχουν, τις συναντήσεις με τους πελάτες και τις αμέτρητες τηλεφωνικές κλήσεις. Αλλά αντίστοιχα και η δουλειά από το σπίτι έχει τις δυσκολίες της, αν προστεθούν και οι δουλειές ενός νοικοκυριού. Είναι πολύ εύκολο να νιώσουμε «πνιγμένοι» στην προσπάθεια να τα κάνουμε όλα, αλλά η δυνατότητα να ελέγχουμε τις συσκευές μας με το απλό πάτημα ενός κουμπιού ή με μια απλή φωνητική εντολή, μπορεί να κάνει το multitasking παιχνιδάκι.

Η σύγχρονη έξυπνη τεχνολογία μπορεί να «συνδέσει» πολλές οικιακές συσκευές. Οι εικονικοί βοηθοί, όπως το Amazon Alexa ή το Google Assistant, μας επιτρέπουν να τις ελέγχουμε με τη φωνή μας. Για παράδειγμα, με την εφαρμογή ThinQ της LG μπορούμε να ελέγχουμε και να παρακολουθούμε από απόσταση ένα πλήρες εύρος συσκευών – όπως το πλυντήριο, το στεγνωτήριο και το κλιματιστικό – χωρίς να κουνήσουμε το δαχτυλάκι μας.

Αυτό το επίπεδο ελέγχου μας δίνει την δυνατότητα να σβήσουμε από τη λίστα μας πολλές δουλειές και να έχουμε λίγο ακόμα διαθέσιμο χρόνο πριν ξεκινήσουμε την κλήση για την τηλεδιάσκεψη. Για ακόμα μεγαλύτερη τάξη και ασφάλεια, οι έξυπνες συσκευές μας ενημερώσουν πότε να καθαρίσουμε τα φίλτρα, να παραγγείλουμε απορρυπαντικό ή ακόμα και...αν αφήσαμε την πόρτα του ψυγείου ανοιχτή.

Εν κατακλείδι, διατηρούμε την ψυχραιμία μας και κινούμαστε έξυπνα. Η εργασία από το σπίτι μπορεί να έχει δυσκολίες, αλλά με εταιρείες τεχνολογίας οι οποίες παρέχουν μια σειρά από καινοτόμες λύσεις για να κάνουν τη ζωή στο σπίτι πιο αποτελεσματική, υπάρχει τρόπος για παραγωγικότητα αλλά και για χαλάρωση στο σπίτι. Η τεχνολογία εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και δεν παύει να μας εκπλήσσει και σίγουρα στην Ελλάδα έχουμε να ανακαλύψουμε ακόμα πολλά τα επόμενα χρόνια.