Εκπαίδευση

Υπ. Παιδείας: Πρωτοβουλίες για την εξωστρέφεια της Ανώτατης Εκπαίδευσης

«Χτίζοντας Γέφυρες: Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια ανοίγονται στον Κόσμο» - Ποιοι παρευρέθηκαν

24/01/2020 | 16:12

Σήμερα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο αμφιθέατρο Γιάννος Κρανιδιώτης του Υπουργείου Εξωτερικών.

Στην ομιλίας της, η Υπουργός κυρία Νίκη Κεραμέως, παρουσίασε τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξωστρέφεια της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τους Γενικούς Γραμματείς Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ.κ. Κωνσταντίνο Αλεξανδρή και Αποστόλη Δημητρόπουλο, έχοντας αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης.

Επιπλέον, παρευρέθηκαν:

  • ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, κύριος Κώστας Βλάσης
  • οι εκπρόσωποι των ελληνικών Πανεπιστημίων που διαθέτουν ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών
  • ξένοι Πρεσβευτών
  • μορφωτικοί ακόλουθοι
  • δημοσιογράφοι

Η κυρία Κεραμέως έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο πρώτο ξενόγλωσσο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών σε ελληνικό πανεπιστήμιο που πρόκειται να ξεκινήσει το νέο ακαδημαϊκό έτος, το προπτυχιακό στην Αρχαιολογία, Ιστορία και Φιλολογία της Αρχαίας Ελλάδας, που θα προσφέρεται από τη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Αγγλική γλώσσα.

Τέλος, η Υπουργός αναφέρθηκε στις διεθνείς συνεργασίες που δρομολογούνται, όπως αυτή με το Διεθνές Ινστιτούτο Εκπαίδευσης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (Institute of International Education), και στοχεύουν στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών πανεπιστημίων και οικοδομούν γερά και ουσιαστικά θεμέλια στις διμερείς σχέσεις της χώρας διεθνώς.