Εκπαίδευση

Εκπαίδευση και Πιστοποίηση για Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας

ΚΕΚ Καματερού: 100% επιτυχία στις εξετάσεις πιστοποίησης

Οι σύγχρονοι επαγγελματίες, ακόμη και στα παραδοσιακώς χαρακτηριζόμενα ως εμπειρικά επαγγέλματα, κατέχουν εξειδικευμένες γνώσεις και πιστοποίηση για τις γνώσεις τους.

Ειδικότερα στον χώρο της παροχής υπηρεσιών ιδιωτικής ασφάλειας, τα τελευταία χρόνια έχουν επέλθει σημαντικές αλλαγές. Οι ρυθμοί ανάπτυξης του κλάδου σε διεθνές επίπεδο, αποτέλεσμα της ανάγκης των παραγωγικών συντελεστών για ιδιαίτερη και εξατομικευμένη προστασία, δημιούργησαν νέες εργασιακές ευκαιρίες σε αυτόν τον ευαίσθητο χώρο. Παράλληλα, ανέδειξαν την ανάγκη για σαφέστερα επαγγελματικά περιγράμματα των εργαζομένων στον κλάδο αυτό, βασισμένα σε κοινά πρότυπα και εργασιακές πρακτικές.

Η διεθνής και ευρωπαϊκή εμπειρία έχει αναδείξει ως κρίσιμες παραμέτρους, οι οποίες  συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της ασφάλειας, την απόκτηση της γνώσης μέσα από κατάλληλη κατάρτιση και την απόδειξη της γνώσης. Στις εξίσου σημαντικές καινοτομίες που έχουν επέλθει τα τελευταία χρόνια συγκαταλέγεται η δυνατότητα αναγνώρισης και πιστοποίησης των γνώσεων, των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων που αποκτήθηκαν στο πλαίσιο τυπικής ή μη τυπικής εκπαίδευσης.

Η ειδικότητα «προσωπικό ιδιωτικής ασφάλειας» συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα στις ειδικότητες που συμπεριλαμβάνονται στο Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων και κατά συνέπεια στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο. Ο τίτλος αυτός αναγνωρίζεται σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Στις εξετάσεις της 3ης εξεταστικής Περιόδου 2019 το ΚΕΚ είχε 100% ποσοστό επιτυχίας των αποφοίτων του.

Εκπαίδευση στο Καματερό

Το Κ.Ε.Κ. Καματερού ιδρύθηκε το 1995 και είναι από τα πρώτα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης που πιστοποιήθηκαν από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) ως Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου 2, καθώς επίσης και ως Κέντρο Ξένων Γλωσσών.

Στο ΚΕΚ Καματερού προσφέρεται άριστο επίπεδο κατάρτισης για τους επαγγελματίες που θέλουν να εργαστούν ως Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας, το οποίο πλαισιώνεται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές με πολύχρονη πείρα και εξειδίκευση σε θέματα ασφαλείας και διαχείρισης κρίσεων. Ανάμεσα στους εκπαιδευτές είναι εν ενεργεία και απόστρατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. με μακρόχρονη διδακτική εμπειρία σε σχολές Αξιωματικών της Αστυνομίας με διαρκείς εκπαιδεύσεις σε θέματα ασφαλείας προσωπικού-υλικού εγκαταστάσεων και αντιτρομοκρατικής κάλυψης επισήμων, αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος κ.ά.).

Η εκπαίδευση διεξάγεται σε σύγχρονους και λειτουργικούς χώρους άρτια εξοπλισμένους και εύκολα προσβάσιμους, ενώ προσφέρονται ανταγωνιστικές τιμές και ειδικές προσφορές για ομαδικές εγγραφές. Παράλληλα προσφέρονται δωρεάν επαναληπτικά μαθήματα για όλους τους υποψηφίους για καλύτερη προετοιμασία στις εξετάσεις πιστοποίησης.

 

Η Πιστοποίηση

Στο ΚΕΚ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ τα εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν διάρκεια 105 διδακτικές ώρες και δίνουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν Πιστοποιητικό Επαγγελματικής κατάρτισης 1ου Επιπέδου το οποίο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση της σχετικής άδειας εργασίας.

Το ΚΕΚ είναι συμβεβλημένο με το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ) του Υπουργείου Εσωτερικών, για την κατάρτιση προσωπικού ασφαλείας.Η διαδικασία για την πιστοποίηση των προσόντων των εργαζομένων στην «ιδιωτική ασφάλεια» διεξάγεται με γνώμονα πάντα τη διασφάλιση της ποιότητας και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης πολιτείας και κοινωνικών εταίρων, την ενίσχυση της διαφάνειας στα επαγγελματικά προσόντα, τη διευκόλυνση στις διαδικασίες της διά βίου μάθησης.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε εδώ