Εξωτερικο

Ποιοι στο εξωτερικό επιλέγουν μόνο Έλληνες (λίστα)

Βασικό κριτήριο τα ελληνικά

Ζητούνται υποψήφιοι διαφόρων ειδικοτήτων, με κύριο προσόν την καταγωγή και τη γλώσσα

Σημαντικός αριθμός θέσεων στο εξωτερικό προσφέρεται με γνώμονα και βασικό κριτήριο τη γνώση της ελληνικής γλώσσας. Στην κατηγορία αυτή, αναζητούνται Έλληνες σε διάφορους τομείς: Γιατροί, μηχανικοί, εργάτες, προγραμματιστές, στελέχη εξυπηρέτησης πελατών, νοσηλευτές κ.α.

Όσοι βλέπουν στο εξωτερικό ευκαιρίες για το επαγγελματικό μέλλον τους, μπορούν να καταθέσουν το βιογραφικό τους (ηλεκτρονικά), σε μία από τις παρακάτω ιστοσελίδες, που δημοσιεύει σήμερα το workenter: 

1) Hire a Greek

  • Το Hire a Greek, είναι μια πρωτοβουλία του ειδησεογραφικού δικτύου Greek Reporter σε συνεργασία με ομογενείς της Αμερικής, του Καναδά, της Αυστραλίας και της Ευρώπης. Ξεκίνησε ως εκστρατεία, για να εξελιχθεί τελικά σε portal εργασιακής απορρόφησης Ελλήνων.

2) Multilingual Vacancies

  • Η ιστοσελίδα Multilingual Vacancies.com, δημοσιεύει θέσεις εργασίας στην Ευρώπη με βάση την γλώσσα. Παράλληλα, μπορεί να κάνει και συγκεκριμένες προτάσεις, ελέγχοντας τα κριτήρια επιλογής.

3) Grecruitment

  • Έδρα της επιχείρησης είναι η Θεσσαλονίκη. Το portal παραθέτει και σεμινάρια σε τακτική βάση.

4) Helleniccareercenter

  • Το helleniccareercenter.com είναι δημιούργημα της ελληνοαμερικανικής ΜΚΟ, National Hellenic Society. Σκοπός της οργάνωσης είναι να συνδέσει τον απόδημο ελληνισμό με τον τόπο τους και την ιστορία τους. Σε αυτό το πλαίσιο κατασκευάστηκε και το portal.