Προγράμματα Εργασίας

Η κατανομή των 7.180 θέσεων στους 34 δήμους όλης της χώρας

"Μερίδα του λέοντος" για Θεσσαλονίκη (1.090 προσλήψεις), Πάτρα (993), Μενίδι (395), Νίκαια - Ρέντη (379 προσλήψεις)

Εντός των επόμενων δύο ημερών θα δημοσιοποιηθεί, τελικά, η πρόσκληση για την απορρόφηση 7.180 ανέργων σε 34 δήμους όλης της χώρας. Το workenter εξασφάλισε και δημοσιεύει, κατ΄ αποκλειστικότητα, την κατανομή των θέσεων ανά δήμο. 

Η αλλαγή χρονοδιαγράμματος -παρά τη ρητή υπουργική εντολή για δημοσίευση του προγράμματος τη Δευτέρα,- οφείλεται στο γεγονός ότι το πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ δεν ανταποκρίθηκε στο τεστ ετοιμότητας ενόψει της ηλεκτρονικής υποβολής χιλιάδων αιτήσεων.

Όπως ανέφεραν στο workenter πηγές του υπουργείου Εργασίας, με το νέο πρόγραμμα (7.180 θέσεων σε 34 δήμους – Β΄ κύκλος), θα ολοκληρωθεί η δράση της Κοινωφελούς Εργασίας, μέσω της οποίας θα ωφεληθούν συνολικά 45.000 άνεργοι.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, δεδομένου ότι παρέχουν πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και ευνοούν, ταυτόχρονα, τρεις διαφορετικές κατηγορίες:

  1. Μακροχρόνια άνεργοι
  2. Μεσαίες και μεγάλες ηλικίες (άνω των 45)
  3. Άνεργοι με χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης

"Τα προγράμματα αυτά χτυπούν κατευθείαν τον σκληρό πυρήνα της ανεργίας, διότι αναφέρονται σε άτομα τα οποία δύσκολα προσλαμβάνονται στον ιδιωτικό τομέα" σημειώνουν οι πηγές. 

Ειδικότητες που ζητούνται:

Κοινωνικοί φροντιστές, φωτογράφοι, γεωπόνοι, μηχανικοί περιβάλλοντος, κτηνίατροι, βιβλιοθηκονόμοι, οικοδόμοι, μηχανολόγοι μηχανικοί, δημοσιογράφοι, βρεφοκόμοι, τοπογράφοι, τραπεζοκόμοι, χειριστές Η/Υ, ψυκτικοί, λογοθεραπευτές, ελαιοχρωματιστές, νηπιαγωγοί, γενικών καθηκόντων, οικονομικού, δασολόγοι, δάσκαλοι, θεατρολόγοι, βοηθοί βρεφονηπιοκόμων, νοσηλευτές, οδηγοί, μάγειρες, ξεναγοί, κ.α.

Αιτήσεις - Προθεσμία

Η διαδικασία υποβολής των (ηλεκτρονικών) αιτήσεων θα ξεκινήσει με τη δημοσίευση της πρόσκλησης (εντός των επόμενων δύο ημερών). Η προθεσμία αναμένεται να είναι 10ήμερη, όπως σημείωναν πηγές του υπουργείου Εργασίας.  

Δείτε την κατανομή των θέσεων εδώ: koinofelhs_katanomh.xlsx