Προγράμματα Εργασίας

Δώρο Πάσχα: Αναβάλλεται η καταβολή - Σε ποιους θα πληρωθεί κανονικά

Οι κατηγορίες εργαζομένων που επηρεάζονται

Κανονικά και στην ώρα του θα καταβληθεί το Δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους από τις επιχειρήσεις που παραμένουν σε λειτουργία εν μέσω «λουκέτων» στον ιδιωτικό τομέα, όπως έχει ήδη διευκρινίσει το υπουργείο Εργασίας.

Αυτό σημαίνει ότι επιχειρήσεις που παραμένουν εν λειτουργία και δεν περιλαμβάνονται στη σχετική λίστα των ΚΑΔ, θα πρέπει να χορηγήσουν κανονικά το δώρο Πάσχα έως και τη Μεγάλη Τετάρτη.

Παρότι ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης, είχε τονίσει πως το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί κανονικά και από τις επιχειρήσεις στις οποίες έχουν επιβληθεί περιορισμοί αλλά συνεχίζουν να λειτουργούν, τελικά φαίνεται πως θα υπάρξει τροποποίηση στο χρονοδιάγραμμα πληρωμής των εργαζομένων τόσο από εργοδότες που ανέστειλαν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους όσο και από επιχειρήσεις που καταγράφουν «ζημιές».

Η κυβέρνηση σχεδιάζει τροποποίηση σύμφωνα με την οποία το νέο ανώτατο χρονικό όριο για να καταβληθεί το Δώρο Πάσχα  από εργοδότες που έκλεισαν προσωρινά τις επιχειρήσεις τους ή πλήττονται ορίζεται για τις 30 Ιουνίου 2020.

Αυτή η δυνατότητα αναβολής αναμένεται να δοθεί από την κυβέρνηση στους εργοδότες που έκλεισαν προσωρινά ή πλήττονται. Η συγκεκριμένη πρόβλεψη αναμένεται να επηρεάσει τις εξής κατηγορίες εργαζομένων:

- Όσοι εργάζονται σε επιχειρήσεις που ανέστειλαν την λειτουργία τους ύστερα από κυβερνητική εντολή και η σύμβαση τους βρίσκεται αυτοδίκαια σε αναστολή

- Όσοι εργάζονται σε επιχειρήσεις οι οποίες περιλαμβάνονται στη λίστα των ΚΑΔ και υπολειτουργούν