Προγράμματα Εργασίας

Επίδομα 800 ευρώ: Έρχεται επέκταση σε νέες κατηγορίες εργαζομένων

Τι εξετάζει η κυβέρνηση - Επίσημες δηλώσεις

Την επέκταση των κατηγοριών εργαζομένων που θα λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ εξετάζει η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η αρμόδια υφυπουργός, μιλώντας σε εκπομπή του Mega σχετικά με τις εξελίξεις που επιφέρει ο κοροναϊός στην αγορά εργασίας και τις κινήσεις ενίσχυσης που προωθεί η κυβέρνηση, τόνισε ότι η πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ έχει ήδη ενεργοποιηθεί, ενώ έχουν δοθεί οι σχετικές οδηγίες σε εργοδότες και εργαζόμενους για τη συμπλήρωση των σχετικών αιτήσεων.

Η κυρία Μιχαηλίδου σημείωσε πως «εργαζόμαστε εντατικά και μεταβάλουμε συνεχώς τους κλάδους που εντάσσονται στα μέτρα ενίσχυσης» επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να γνωρίζει ακόμα με σιγουριά ποιοι νέοι κλάδοι θα ενταχθούν στα μέτρα.

Σχετικά με τη δυνατότητα που έχουν οι εργοδότες των οποίων οι επιχειρήσεις παραμένουν ανοιχτές για εφαρμογή της 15νθήμερης απασχόλησης των εργαζομένων, η υφυπουργός Εργασίας τόνισε πως είναι ένα μέτρο που έχει σκοπό να βοηθήσει τις επιχειρήσεις ώστε να μην βάλουν λουκέτο.