Προγράμματα Εργασίας

Άνοιξε η πλατφόρμα epidomagennisis.gr για το επίδομα γέννας

Ολόκληρη η διαδικασία

Στον αέρα βρίσκεται από σήμερα (20/2) το πρωί η πλατφόρμα epidomagennisis.gr μέσω της οποίας οι δικαιούχοι που θα λάβουν επίδομα γέννας ύψους 2000 ευρώ θα μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους.

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους και μέσω του ΟΠΕΚΑ ενώ αναμένεται να κάνουν το ίδιο και στα Κέντρα Κοινότητας.

Το επίδομα γέννας θα καταβληθεί σε δύο ισόποσες δόσεις των 1000 ευρώ. Στο τέλος του μήνα οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν την πρώτη των 1000 ευρώ, ενώ μετά από ένα εξάμηνο στο τέλος του μήνα θα πληρώνονται τη δεύτερη, πάλι ύψους 1000 ευρώ.

Η αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος υποβάλλεται είτε στην εφαρμογή Επιδόματος Γέννησης Τέκνου του ΟΠΕΚΑ στην ιστοσελίδα www.epidomagennisis.gr, είτε μέσω της ψηφιακής δήλωσης γέννησης, για τα παιδιά που γεννιούνται σε μαιευτήρια ή νοσοκομεία. Στην παρούσα φάση, η διαδικασία της ψηφιακής δήλωσης γέννησης θα λειτουργήσει πιλοτικά σε 15 μαιευτήρια και νοσοκομεία της χώρας.

Για την υποβολή αίτησης στην εφαρμογή Επιδόματος γέννας του ΟΠΕΚΑ, η είσοδος στην οποία πραγματοποιείται με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης της μητέρας στο πληροφοριακό σύστημα TAXISnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), δηλώνεται απαραιτήτως ο ΑΜΚΑ του γεννηθέντος παιδιού, η διεύθυνση κατοικίας της αιτούσας μητέρας, το email και ο αριθμός τηλεφώνου της, καθώς και το IBAN τραπεζικού λογαριασμού, δικαιούχος ή συνδικαιούχος του οποίου είναι η ίδια.

Για την υποβολή της ψηφιακής δήλωσης γέννησης σε μαιευτήρια ή νοσοκομεία απαιτούνται μόνο τα ταυτοποιητικά έγγραφα των γονέων του παιδιού. Με τη δήλωση γέννησης θα δηλώνονται τα στοιχεία επικοινωνίας των γονέων (κινητό τηλέφωνο, σταθερό τα τηλέφωνο, email, διεύθυνση κατοικίας), το ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού, δικαιούχος ή συνδικαιούχος του οποίου είναι η μητέρα, η οποία και θα υποβάλλει παράλληλα και αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος γέννησης.

Πατήστε το κουμπί «Δείτε το έγγραφο» για να μεταβείτε στην πλατφόρμα για το επίδομα γέννας.