Προγράμματα Εργασίας

Συντάξεις: Έρχονται αυξήσεις έως 75% σε 100.000 συνταξιούχους

Μειώνεται η παρακράτηση

Ειδική διάταξη που µειώνει την παρακράτηση της σύνταξης (κύριας και επικουρικής) από το 60% που ισχύει σήµερα στο 30% θα περιλαμβάνει το φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Η αλλαγή του ποσοστού παρακράτησης της σύνταξης από 1η Ιανουρίου 2020 θα ισχύσει για το σύνολο των συνταξιούχων που εργάζονται πριν και µετά την εφαρµογή του νόµου Κατρούγκαλου (13 Μαΐου 2016) και θα αυξάνει το µηνιαίο εισόδημα τους κατά 75%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι συνταξιούχοι που ταυτόχρονα επιλέξουν να συνεχίσουν να εργάζονται θα λάβουν-µέσω των νέων ποσοστών αναπλήρωσης- επιπλέον κίνητρα να απασχολούνται νόµιµα και να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές, προκειµένου να λάβουν σηµαντική προσαύξηση στο ύψος της τελικής σύνταξής τους.

Μετά από ελέγχους που πραγµατοποίησε το Σώµα Επιθεώρησης Εργασίας, διαπιστώθηκε ότι η περικοπή του 60% επιβάρυνε κυρίως τους χαµηλοσυνταξιούχους και τους χαµηλόµισθους, οι οποίοι αναζητούσαν ένα επιπλέον εισόδηµα για να βελτιώσουν την καθηµερινότητά τους, οδηγώντας τους σε απόκρυψη της εργασίας τους για να συνεχίσουν να λαµβάνουν και τη σύνταξή τους.