Προγράμματα Εργασίας

Έρχεται κοινωνικό μέρισμα για απόστρατους τα Χριστούγεννα - Ποιοι θα το λάβουν

Το ποσό πρόκειται να καταβληθεί στους δικαιούχους και των τριών κλάδων

Μέρισμα στους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων σχεδιάζει να καταβάλει τα Χριστούγεννα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας.

Το ποσό αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους και των τριών κλάδων, μέσω των Μετοχικών τους Ταμείων. Το ΓΕΕΘΑ, σύμφωνα με πληροφορίες έχει αποστείλει έγγραφο στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού με το οποίο ζητάει από το διοικητικό του συμβούλιο να εξετάσει αν υπάρχουν τα οικονομικά περιθώρια προκειμένου να δοθεί ένα επιπλέον μέρισμα, εντός Δεκεμβρίου στους περίπου 60.000 δικαιούχους αποστράτους του Στρατού Ξηράς.

Η παροχή θα αφορά και τους υπόλοιπους στρατιωτικούς συνταξιούχους, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», το ίδιο έγγραφο του ΓΕΕΘΑ αναμένεται να φτάσει και στα Μετοχικά Ταμεία του Ναυτικού Αεροπορίας. Η έξτρα ενίσχυση στην περίπτωση που τελικώς αποφασιστεί να δοθεί, θα αφορά περίπου σε 120.000 απόστρατους συνταξιούχους.

Η οικονομική κατάσταση κάθε Ταμείου θα κρίνει όχι μόνο το εάν καταβληθεί η έξτρα παροχή αλλά και το ύψος της. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να έχουν ληφθεί έως το τέλος του επόμενου μήνα. Κι αυτό γιατί στα τέλη κάθε Νοεμβρίου καταβάλλεται το μέρισμα του Δεκεμβρίου στους μερισματούχους. Τον τελευταίο λόγο για την καταβολή του ''δώρου'' τον έχουν τα διοικητικά συμβούλια των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το μέρισμα που χορηγείται στους απόστρατους του Στρατού Ξηράς, φθάνει έως και τα 203,77 ευρώ το μήνα. Ανάλογη παροχή δίνουν το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού και εκείνο της Αεροπορίας.