Προγράμματα Εργασίας

Προκηρύξεις "Κ": Ψαλιδίζεται το bonus της ειδικής εμπειρίας

Δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών

Ανοίγουν οι... πύλες των προκηρύξεων για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο.

Κυβερνητικά επιτελεία -σύμφωνα με έγκυρες αποκλειστικές πληροφορίες του workenter- σχεδιάζουν την αναμόρφωση της μοριοδότησης που παρέχει η εμπειρία.

Στο τραπέζι των συζητήσεων έχει, πλέον, τεθεί η διατήρηση μεν της ειδικής εμπειρίας, αλλά η μείωση των μορίων που αυτή αποφέρει στους υποψηφίους. 

Πρόθεση των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων είναι η "στοχευμένη χρήση" της ειδικής εμπειρίας, με αριθμό μορίων που δεν θα "νοθεύει" την πρόσβαση όλων των υποψηφίων στους διαγωνισμούς. 

Αυτό σημαίνει:

  • Αισθητή μείωση των μορίων που αποφέρει η ειδική εμπειρία σε τέτοιο βαθμό που θα μπορεί να υπερκαλυφθεί από προσοντούχους υποψηφίους που διαθέτουν απλή εμπειρία
  • Η προσωρινή καθυστέρηση των προκηρύξεων για τις 758 μόνιμες προσλήψεις στους δήμους ("μικρή 3Κ") και τις 3.250 με τη "Βοήθεια στο Σπίτι" οφείλεται σε αυτό ακριβώς: στην αναμόρφωση της ειδικής εμπειρίας

Άλλωστε, η διατυπωμένη θέση του υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου για το συγκεκριμέο ζήτημα είναι ότι "δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και νέους ανθρώπους, οι οποίοι θα θέλουν να μπουν στην αγορά εργασίας".