Προγράμματα Εργασίας

Υπ. Εργασίας: €2.000 για κάθε νέα γέννηση - Σε τρεις άξονες τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ

Το πλαίσιο καταβολής για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα - Επίσημες δηλώσεις της υφυπουργού Εργασίας

Στο 1 δισ. ευρώ αυξάνεται, άμεσα, το κονδύλι της ειδικής ενίσχυσης

Σε τρεις σημαντικούς πυλώνες θα επικεντρωθεί ο νέος σχεδιασμός απονομής επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ. Με επίκεντρο τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα 15 Ιουλίου η διοίκηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με την αρμόδια υφυπουργό Εργασίας, κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου, τίθεται πλέον επί τάπητος η διαδικασία βελτίωσης στο σύστημα απονομής όλων των ενισχύσεων.

Το χαρτοφυλάκιο της αρμόδιας υφυπουργού κινείται στους εξής άξονες:

  1. Βελτίωση στο σύστημα απονομής των επιδομάτων, τη δομή, τη λειτουργία, το έργο και τις προτεραιότητες του οργανισμού σύμφωνα με τις αρχές της διαφάνειας, της αποτελεσματικότητας και της δικαιοσύνης
  2. Τα επιδόματα να χορηγούνται στους πραγματικούς δικαιούχους
  3.  Εξορθολογισμός των κριτηρίων χορήγησης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα στελέχη του ΟΠΕΚΑ αναφέρθηκαν στη δομή, τη λειτουργία, το έργο και τις προτεραιότητες του οργανισμού, καθώς και σε θέματα που δυσχεραίνουν το έργο των υπαλλήλων του. Σε συνέχεια της ενημερωτικής συνάντησης, η υφυπουργός Εργασίας πραγματοποίησε χθες, Τετάρτη 17 Ιουλίου, νέα επίσκεψη στα γραφεία του ΟΠΕΚΑ όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει ενδελεχώς με τους εργαζόμενους στον οργανισμό.

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και 2.000 για κάθε νέα γέννηση

Μετά το πέρας της επίσκεψης, η υφυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους εργαζόμενους, αλλά και στη διοίκηση για το έργο που επιτελούν, δεδομένου ότι οι ευθύνες είναι πολλές, καθώς ο οργανισμός κλήθηκε να ανταποκριθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα σε έναν ιδιαίτερα μεγάλο φόρτο εργασίας. Προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής είναι η ενίσχυση των επιδομάτων που έχουν αποτύπωμα στις πλέον ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και η διασφάλιση της πρόσβασης όλων των δικαιούχων στην πληροφόρηση. Θέλω να θυμίσω ότι στόχοι της κυβέρνησης είναι η χορήγηση επιδόματος, ύψους 2.000 ευρώ, για κάθε νέα γέννηση και η αύξηση του κονδυλίου για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο 1 δισ. ευρώ από τα 760 εκατομμύρια ευρώ, που είναι σήμερα, δημιουργώντας ευκαιρίες επανένταξης στην επαγγελματική ζωή».

Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΟΠΕΚΑ, κ. Στυλιανός Πλιακής, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Καλωσορίσαμε την κ. υφυπουργό στον ΟΠΕΚΑ και της ευχηθήκαμε καλή επιτυχία στο έργο της... Εξήραμε τη μεγάλη συνεισφορά των στελεχών και του προσωπικού, σημειώνοντας ταυτόχρονα τις σημαντικές ελλείψεις αναλογικά με τις ανάγκες και το φόρτο εργασίας, που, όμως, πρέπει το ταχύτερο να καλυφθούν...».

Διαβάστε επίσης: