Προγράμματα Εργασίας

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (Ιουλίου): Πότε η καταβολή - Τι αλλάζει στο ΚΕΑ

Εγκρίθηκε η πίστωση

Το διάστημα 25 με 27 Ιουλίου αναμένεται η καταβολή για το ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Ιουλίου, το υπουργείο Εργασίας ενέκρινε την δαπάνη για την καταβολή του ΚΕΑ Ιουλίου από τον ΟΠΕΚΑ.

Σύμφωνα με το έγγραφο που υπέγραψε η π. υπουργός Εργασίας, ο ΟΠΕΚΑ θα λάβει ποσό ύψους 55.200.000 σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί.

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) θα το λαμβάνουν πλέον και όσοι είναι δικαιούχοι Διεθνούς προστασίας και έληξε η παροχή οικονομικής βοήθειας και στέγασης που υλοποιεί η Ύπατη Αρμοστεία.

Ειδικότερα, προστίθεται νέο άρθρο στην υπουργική απόφαση «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και έτσι, πλέον θα είναι δικαιούχοι και ωφελούμενοι Προγράμματος παροχής οικονομικής βοήθειας και στέγασης «ΕΣΤΙΑ».

Οι δικαιούχοι διεθνούς προστασίας, για τους οποίους παύει η παροχή οικονομικής βοήθειας και στέγασης στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ» που υλοποιεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, εντάσσονται κατόπιν υποβολής αίτησης στο Κ.Ε.Α. για την πρώτη περίοδο ενίσχυσης των έξι μηνών, κατά παρέκκλιση των οριζομένων στο άρθρο 5.1, 5.2 και 5.5 της παρούσης, εφόσον:

  • Η απόφαση για την αναγνώριση του καθεστώτος διεθνούς προστασίας εκδόθηκε έως και τις 31.12.2017
  • Έχει προηγηθεί επιβεβαίωση των στοιχείων τους από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

Διαβάστε επίσης: