Προγράμματα Εργασίας

Επίδομα ενοικίου: Πότε η καταβολή της νέας δόσης - Πληρωμές ΟΠΕΚΑ

Κοινή πίστωση για τις ενισχύσεις

Μαζικό ''μπαράζ'' πληρωμών θα πραγματοποιηθεί εντός του επόμενου διαστήματος από τις ειδικές πλατφόρμες του ΟΠΕΚΑ ενώ παράλληλα, ''ξεκλειδώνει'' η πληρωμή της νέας δόσης επιδόματος ενοικίου.

Νέα καταβολή επιδόματος ενοικίου 

Την Τρίτη 25 Ιουνίου αναμένεται να πληρωθεί η νέα, τρίτη, δόση του επιδόματος ενοικίου. Σημειώστε ότι η επόμενη δόση θα είναι η πρώτη στην οποία δεν θα συμπεριλαμβάνονται αναδρομικές πιστώσεις και ποσά.

Στην καταβολή αυτή θα πληρωθούν όσοι υπέβαλαν αίτηση έως τις 31 Μαΐου.

Προνοιακά επιδόματα (ΟΠΕΚΑ)

Στις 25 Ιουνίου αναμένεται να καταβληθούν τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του υπ. Εργασίας.

Τα προνοιακά θα καταβάλλονται πλέον σε μηνιαία βάση σε όλους τους δικαιούχους και σε σταθερή ημερομηνία, η οποία θα είναι η 25η εκάστου μήνα.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, τα στοιχεία των δικαιούχων που συγκεντρώθηκαν από διαφορετικές πηγές εντάχθηκαν σε ένα, ενιαίο μητρώο και πλέον όλοι οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν το επίδομά τους σε μηνιαία βάση. 

Κάθε μήνα θα καταβάλλεται την 25η ημέρα το μηνιαίο επίδομα που αντιστοιχεί στον τρέχοντα κάθε φορά μήνα. Έτσι οι πληρωμές έρχονται νωρίτερα, καθώς τα Άτομα με Αναπηρία εισέπρατταν τα επιδόματά τους κάθε δίμηνο και για τους δυο μήνες που είχαν προηγηθεί (για παράδειγμα, τον Ιούλιο εισέπρατταν τον Μάιο και τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο εισέπρατταν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κ.ο.κ.). Με το νέο σύστημα όλοι θα γνωρίζουν πως θα λαμβάνουν στις 25 του μηνός το ποσό που αντιστοιχεί στο τρέχον μηνιαίο επίδομά τους.