Προγράμματα Εργασίας

ΕΕΤΑΑ - παιδικοί σταθμοί: Αρχίζουν οι δωρεάν αιτήσεις (voucher - ΕΣΠΑ)

Επίσημη ενημέρωση για παρόχους και δικαιούχους (PDF)

Τους ενδιαφερόμενους γονείς και κηδεμόνες αναμένεται να ενημερώσει η ΕΕΤΑΑ, για το μητρώο των παρόχων που θα δεχτούν τα voucher στους δωρεάν παιδικούς σταθμούς (ΕΣΠΑ).

Με έγγραφο που δημοσίευσε ο φορέας, καλούνται οι παιδικοί σταθμοί που θα διαθέσουν θέσεις, να δηλώσουν, εφόσον το επιθυμούν, μέχρι την Παρασκευή (7/6), την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης, προκειμένου να παρέχουν υπηρεσίες φροντίδας και φιλοξενίας σε βρέφη, νήπια, παιδιά και άτομα ΜΕΑ των ωφελουμένων/κατόχων «Αξίας Τοποθέτησης» (voucher).

Αρχίζουν την Παρασκευή (7/6) οι αιτήσεις στην ΕΕΤΑΑ για δωρεάν φιλοξενία των παιδιών σε ιδιωτικούς και δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, μέσω ΕΣΠΑ.

Η διάθεση των vouchers στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σύνολο των παιδιών των δικαιούχων θα γίνει από την πρώτη κιόλας κατανομή. 

Διαδικασία και κριτήρια υποβολής αιτήσεων - Ποιοι και πώς συμμετέχουν

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr) με προθεσμία 22 ημερών. Τα προσωρινά αποτελέσματα θα εκδοθούν το πρώτο 10ημερο του Ιουλίου, ενώ τα οριστικά στις 15 Ιουλίου.        

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν:

  • Οι άνεργες μητέρες και
  • οι εργαζόμενες (μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες) στον ιδιωτικό τομέα
  • Αποκλείονται οι δημόσιοι υπάλληλοι
  • Τα κριτήρια επιλογής είναι: το οικογενειακό εισόδημα, η εργασιακή θέση, η οικογενειακή κατάσταση (τρίτεκνες, πολύτεκνες, ΑμεΑ)
  • Οι αιτήσεις των ΑμεΑ γίνονται δεκτές χωρίς να λαμβάνεται υπόψη άλλο κριτήριο

Με την καθιέρωση της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής (στο νηπιαγωγείο από 4 ετών), απελευθερώνονται 9.000 θέσεις για βρέφη και νήπια, ενώ με την ίδρυση νέων τμημάτων από τους δήμους σε ήδη υφιστάμενες δομές προστίθενται άλλες 3.000 θέσεις.

Πατήστε το κουμπί «Δείτε το έγγραφο» για να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ.