Προγράμματα Εργασίας

ΟΑΕΔ: Τα νέα προγράμματα του Οργανισμού για ανέργους

Ευνοούνται (και) απόφοιτοι Γυμνασίου, Λυκείου

Στον σχεδιασμό του ΟΑΕΔ για τα επερχόμενα προγράμματα απασχόλησης και επιδότησης ανέργων αναφέρθηκε η διοικήτρια του Οργανισμού, κυρία Μαρία Καραμεσίνη.

Ειδικότερα, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ από το Ηράκλειο, σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στα προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας που θα «τρέξουν» άμεσα.

Σημειώστε:

  • Ενεργοποιούνται άμεσα δύο προγράμματα στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας
  • Θα δημοσιευθεί πρόγραμμα για νέους οι οποίοι τελείωσαν το γυμνάσιο ή το γενικό λύκειο, με στόχο να αποκτήσουν προσόντα σε επαγγέλματα, τα οποία μπορούν να υποδεχθούν αυτούς τους ανέργους. «Μιλάμε για νέους που δεν έχουν επαγγελματική εκπαίδευση ή πτυχία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά μέσα από τα προγράμματα απασχόλησης και κατάρτισης θα μπορούν να βρουν διέξοδο στην αγορά εργασίας», δήλωσε η κυρία Καραμεσίνη
  • Είναι μια σειρά από προγράμματα που θα εκδιπλωθούν, σε 2 μήνες από σήμερα και μέχρι το τέλος του χρόνου

Σύμφωνα με πληροφορίες, υλοποιείται ουσιαστικά το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιδότηση 2.500 ανέργων νέων.

Οι ωφελούμενοι θα καθοδηγηθούν και θα υποστηριχθούν από καθοδηγητές (coaches) ώστε να ετοιμάσουν και να υποβάλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα τα τελικά επιχειρηματικά τους σχέδια. Μετά την ολοκλήρωση του έργου θα ακολουθήσει πρόγραμμα επιχορήγησης 2.500 ανέργων νέων ηλικίας 18-29 ετών, που θα χρηματοδοτηθούν για να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση. Θα επιδοτηθούν με ποσά μεταξύ των 15.000 και 20.000 ευρώ.