Προγράμματα Εργασίας

Επίδομα ενοικίου 2019: Πότε και πώς καταβάλλεται η δόση - Τι ισχύει με το ΕΚΑΣ

Κάθε πότε θα πιστώνεται - Έως 630 ευρώ στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Μέχρι την ερχόμενη Μ. Τετάρτη (24/4), ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης, καλούνται να κάνουν ''υπομονή'' οι δικαιούχοι για το επίδομα ενοικίου 2019.

Το ποσό που θα καταβληθεί πρόκειται να αντιστοιχεί σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως 31 Μαρτίου και αυτή έχει εγκριθεί.

Το επίδομα θα δοθεί αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου 2019 στους ωφελούμενους που έχουν στο όνομά τους ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο από αυτή την ημερομηνία. Όλοι θα εισπράξουν τα μηνιαία επιδόματα που δικαιούνται με βάση τη σύνθεση του νοικοκυριού έως και τον Μάρτιο.

Συγκεκριμένα, όσοι ''εξασφάλισαν'' την έγκριση στην αίτησή τους, θα δουν τα χρήματα (210 έως 630 ευρώ) που τους αντιστοιχούν στους λογαριασμούς τους.

Προσέξτε:

  • Οριστική εκκαθάριση θα πραγματοποιείται τέλος του μήνα, έτσι ώστε όσοι επωφελούνται από την επιδότηση ενοικίου να λαμβάνουν το ποσό που τους αντιστοιχεί αρχές του επόμενου μήνα
  • Αναδρομικές πιστώσεις 3 μηνών λαμβάνουν αυτομάτως όλες οι αιτήσεις που εγκρίθηκαν και θα πληρωθούν σε αυτή τη δόση. Συγκεκριμένες αιτήσεις που θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο και επανεξετάστηκαν δύναται να λάβουν και αυτές αναδρομικό χαρακτήρα
  • Συνταξιούχοι που μένουν εκτός λόγω εισοδηματικών του ΕΚΑΣ για το 2017 (115 ευρώ), καλούνται να επανυποβάλουν αίτηση με την φορολογική τους δήλωση για να λάβουν κανονικά το επίδομα, όχι όμως αναδρομικά

Σημειώστε ότι από την επιδότηση εξαιρούνται νοικοκυριά που είναι ενταγμένα σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, νοικοκυριά που μισθώνουν μη ηλεκτροδοτούμενες κατοικίες ή μισθώνουν μέρος κατοικίας.