Προγράμματα Εργασίας

Επίδομα ενοικίου: Ποιοι είναι ''τριπλά'' κερδισμένοι μέχρι τις 23 Απριλίου

Τι ισχύει για: ηλεκτρονικό μισθωτήριο που δεν βρίσκεται σε ισχύ, συνταξιούχους που έλαβαν ΕΚΑΣ

Μέχρι και τις 23 Απριλίου αναμένεται η καταβολή στους δικαιούχους του επιδόματος ενοικίου που θα έχουν λάβει εγκεκριμένες αιτήσεις από το epidomastegasis.gr μέχρι και το τέλος του μήνα (Μαρτίου).

Σημειώνεται ότι όσοι υποβάλουν την αίτηση της ''τελευταίας στιγμής'' θα είναι τριπλά κερδισμένοι, καθώς θα λάβουν αναδρομικά από 70 έως 210 ευρώ, για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο, αθροιστικά.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρία Θεανώ Φωτίου, οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στην πλατφόρμα αγγίζουν τις 315.449, από τις οποίες οι 152.841 έχουν εγκριθεί. 

Τονίζονται τα εξής:

- Όσοι δικαιούχοι λάβουν έγκριση για τις αιτήσεις τους μέσα στον Απρίλιο, αναμένεται να πιστωθούν το επίδομα στις 20 με 25 Μαΐου αλλά και όλα τα αναδρομικά (Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος και Απρίλιος).

- Οι δικαιούχοι που θα λάβουν έγκριση σε μεταγενέστερη ημερομηνία, λαμβάνουν δικαίωμα καταβολής από την πρώτη ημέρα του επόμενου μήνα.

- Συνταξιούχοι που μένουν εκτός λόγω εισοδηματικών του ΕΚΑΣ για το 2017 (115 ευρώ), καλούνται να επανυποβάλουν αίτηση τους με την φορολογική δήλωση για να λάβουν κανονικά το επίδομα, όχι όμως αναδρομικά.

- Σε περίπτωση που δεν εντοπίζεται ηλεκτρονικό μισθωτήριο σε ισχύ από την πλατφόρμα, οι ενοικιαστές καλούνται να ενημερώσουν τους ιδιοκτήτες για εκπρόθεσμη υποβολή, πληρώνοντας όμως πρόστιμο 100 ευρώ.