Προγράμματα Εργασίας

ΟΑΕΔ: Αυτοί είναι οι νέοι μισθοί στην κοινωφελή - Ποια προγράμματα παρατείνονται

Σε ΦΕΚ η απόφαση - Αναδρομικά, για όλους, η καταβολή αμοιβών

Δημοσιεύθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο η απόφαση σύνδεσης του κατώτατου μισθού με τις αμοιβές των εργαζομένων σε προγράμματα κοινωφελούς του ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα, με την τροπολογία στο άρθρο 44 του νόμου «Για την κύρωση των Συμβάσεων Παραχώρησης που έχουν συναφθεί μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των Οργανισμών Λιμένος Α.Ε. – Διατάξεις για τη λειτουργία του συστήματος λιμενικής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις», το οποίο δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, οι αμοιβές των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας εξισώνονται με τον νέο αυξημένο κατώτατο μισθό ενώ ταυτόχρονα, καταργείται ο υποκατώτατος που ίσχυε για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών (και) στα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Η αύξηση των αμοιβών της κοινωφελούς εργασίας θα ισχύσει αναδρομικά από την 1/2/2019, την ημερομηνία ισχύος της αύξησης του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ.

Παράταση σε προγράμματα ΟΑΕΔ

Παράλληλα, με τις διατάξεις του νόμου 4597/2019 παρέχεται δυνατότητα παράτασης προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας. Ειδικότερα:

- Στην αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας (Δείτε εδώ σχετικό δημοσίευμα του workenter).

- Στην λειτουργία οργανωμένων εγκαταστάσεων προσφύγων και μεταναστών, όπως χώρων υποδοχής ή/και ταυτοποίησης, δομών προσωρινής φιλοξενίας ή/και προσωρινής υποδοχής προσφύγων και μεταναστών (Δείτε εδώ σχετικό δημοσίευμα του workenter).

Διαβάστε επίσης: