Προγράμματα Εργασίας

Πληρωμές ,τώρα, για Κοινωνικό Μέρισμα, ΚΕΑ, επίδομα παιδιού (Α21), δώρο Χριστουγέννων

Από σήμερα (21/12) οι πιστώσεις στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Αρχίζουν οι πιστώσεις σήμερα Παρασκευή21 Δεκεμβρίου, για χιλιάδες δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος, Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και του επιδομάτος παιδιού. Υπενθυμίζεται ότι έως σήμερα καταβάλλεται και το Δώρο Χριστουγέννων σε μισθωτούς.

Κοινωνικό Μέρισμα 2018

Διορία έως και σήμερα Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου, έχουν οι τελευταίοι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι για όσες αιτήσεις εγκριθούν έως και την καταληκτική ημερομήνια, το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 28 Δεκεμβρίου.

Δείτε πως πρέπει να κινηθείτε σε περίπτωση που πληρούσατε τις προϋποθέσεις της αυτόματης καταβολής και για το μέρισμα του 2017 και δεν πραγματοποιήθηκε η πληρωμή:

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

Εκρίθηκε από το υπουργείο Εργασίας η πίστωση 66.298.532 ευρώ για την καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) σε 302.158 δικαιούχους.

Η ενίσχυση πιστώθηκε στους λογαριασμούς χθες Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου και οι δικαιούχοι θα μπορούν να ''τραβήξουν'' τα χρήματα σήμερα Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Επίδομα παιδιού

Η καταβολή της έκτης δόσης του επιδόματος παιδιού 2018 θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα από το προβλεπόμενο λόγω των γιορτών των Χριστουγέννων, αναφέρει ο ΟΠΕΚΑ.

Η έκτη δόση που αντιστοιχεί στο 2μηνο Νοέμβριος - Δεκέμβριος και θα καταβάλλονταν κανονικά προς τα τέλη Ιανουαρίου θα προπληρωθεί σήμερα Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου.

Δώρο Χριστουγέννων

Έως σήμερα Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων στους λογαριασμούς των μισθωτών.

Για τον υπολογισμό για το δώρο Χριστουγέννων, λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.

Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο αρχίζει από την 1/5/2018 μέχρι και τις 31/12 κάθε έτους.

Έτσι, οι εργαζόμενοι που η σχέση εργασίας τους με τον εργοδότη είχε διάρκεια χωρίς διακοπή όλη τη χρονική περίοδο που αναφέραμε δηλαδή από 1η Μαΐου μέχρι 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους, δικαιούνται:

  • Ολόκληρο το δώρο που είναι ίσο με 1 μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο
  • Όσοι από τους μισθωτούς που η σχέση τους με τον εργοδότη δεν κράτησε το ανάλογο χρονικό διάστημα, δικαιούνται να λάβουν τμήμα δώρου ανάλογο με τη χρονική διάρκεια της εργασιακής τους σχέσης

Για τον υπολογισμό στο Δώρο Χριστουγέννων διαβάστε επίσης: