Προγράμματα Εργασίας

Επίδομα παιδιού: Αυξάνονται οι δικαιούχοι - Στον ΟΠΕΚΑ όλα τα προνοιακά από 1/1/19

Σημαντικές αλλαγές στην καταβολή των ενισχύσεων - Επίσημες εξαγγελίες

Σημαντικές τροποποιήσεις έρχονται από 1η Ιανουαρίου 2019 στην διαδικασία καταβολής του επιδόματος παιδιού, σύμφωνα με την υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όπως ανέφερε, το επίδομα πλέον χορηγείται σε 900.000 οικογένειες ενώ προβλέπεται αύξηση στους δικαιούχους.

Για το 2019, όπως τόνισε η αρμόδια υπουργός, οι αντίστοιχες δαπάνες θα φτάσουν πολύ περισσότερο από 2 δισ. ευρώ ενώ σημείωσε ότι το 2019, «έρχονται στο χαρτοφυλάκιό μας περίπου 400 εκατ. ευρώ μόνο για το στεγαστικό επίδομα... Είναι στη Βουλή αυτές τις ημέρες και ψηφίζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας».

Σημαντικά:

  • Από την 1η Ιανουαρίου του 2019, ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) θα πληρώνει σε όλους τους δικαιούχους τα προνοιακά επιδόματα. Στην αρχική φάση του προγράμματος, το επίδομα θα χορηγείται σε δίμηνη βάση και συνέχεια κάθε μήνα
  • Καταργείται το παράβολο των 46 ευρώ για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) και εισάγεται ο ηλεκτρονικός φάκελος αναπηρίας

Παράλληλα, τόνισε πως τα επόμενα δύο χρόνια, χρηματοδοτούνται νέες θέσεις για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς με voucher, ώστε να καλύπτει περισσότερους ωφελούμενους.

Επίδομα παιδιού

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εξήγγειλε αύξηση στο κονδύλι για το επίδομα παιδιού.

Συγκεκριμένα, με το νέο ενιαίο επίδομα παιδιού, σημειώνεται αύξηση από τις 800.000 οικογένειες που το έπαιρναν σε 900.000 οικογένειες, ενώ δίνεται πάνω από 1 δισ. ευρώ για την διεύρυνση των δικαιούχων.