ΟΑΕΔ - Προγράμματα Εργασίας

Επίδομα παιδιού: ''Αυλαία'' για το Α21 - Πότε πληρώνει την δόση ο ΟΠΕΚΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ολοκληρώνεται ο κύκλος των ενισχύσεων - Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι

Στις 25 - 27 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η επόμενη πληρωμή της 5ης από τις συνολικά 6 δόσεις του επιδόματος παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ, για το 2μηνο Σεπτέμβριος - Οκτώβριος.

Σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός διευκρινίζει ότι στην πληρωμή της 5ης δόσης θα συμπεριληφθούν όλοι όσοι θα έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 έως τις 20 Νοεμβρίου με απαραίτητη προϋπόθεση την εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση.

Σημειώστε:

  • Ο κύκλος των αιτήσεων για το επίδομα παιδιού 2018 θα ολοκληρωθεί στο σύνολό του στις 31 Δεκεμβρίου 2018
  • Προσοχή, στο νέο σύστημα οι αιτήσεις ολοκληρώνονται στο τέλος του τρέχοντος έτους επιδότησης και όχι στις 15 Ιανουαρίου του επόμενου έτους όπως ίσχυε παλαιότερα

Υπενθυμίζεται πως στην διάθεση των δικαιούχων έχουν τεθεί διάφορα ηλεκτρονικά εργαλεία, τα οποία επιτρέπουν τροποποιήσεις αιτήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, όπως προσθήκη νέου μέλους στην οικογένεια, διόρθωση των στοιχείων των εξαρτώμενων παιδιών, ακύρωση παλαιότερης εγκεκριμένης αίτησης του 2018 και υποβολή νέας, διόρθωση ΙΒΑΝ κ.α.

Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων είναι προσβάσιμη από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) και της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr).