Προγράμματα Εργασίας

Υπ. Εργασίας: 60.000 δικαιούχοι ΚΕΑ στον ΟΑΕΔ και σε ρυθμίσεις ΚΟΤ

Τα νέα μέτρα για προγράμματα εργασίας, καταβολή επιδομάτων και ρυθμίσεις Κοινωνικού Τιμολογίου

Θετικές χαρακτήρισε τις βελτιώσεις που γίνονται στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και ισχύουν από σήμερα 1η Νοεμβρίου 2018, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε χθεσινή συνέντευξή της (31/10).

Παράλληληλα, επανήλθε στο θέμα της διασύνδεσης ΚΕΑ και ΟΑΕΔ, τονίζοντας πως «δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε μία "παγίδα" φτώχειας, αντιθέτως εφαρμόζουμε πολιτικές, για να επανεντάξουμε τους δικαιούχους στην εργασία. Έχουμε αναλάβει την υποχρέωση και, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), προωθούμε το 10% των δικαιούχων του ΚΕΑ στην εργασία».

Παράλληλα με τον σχεδιασμό για την υλοποίηση των κυβερνητικών μέτρων, η κ. Φωτίου διαβεβάιωσε πως, μέσα στο Νοέμβριο, θα ψηφιστούν όλες οι ρυθμίσεις.

Η αρμόδια υπουργός, με πρόσφατες δηλώσεις της, έκανε λόγο για 60.000 άνεργους, που θα ενταχθούν -άμεσα- στα προγράμματα εργασίας του ΟΑΕΔ.

Όπως έχει ήδη γράψει το workenter από τον Ιούλιο, μέσα στον προγραμματισμό του υπ. Εργασίας βρίσκεται η βαθμιδωτή απορρόφηση ποσοστού της τάξης του 10% των δικαιούχων Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), κάτι που προκύπτει και από την υποχρεωτική εγγραφή στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, όλων των δικαιούχων του επιδόματος.

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) - Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ)

Σημειώστε ότι, το υπ. Περιβάλλοντος από τον περασμένο Φεβρουάριο δημιούργησε ταμείο έτσι ώστε όσοι είναι δικαιούχοι ΚΕΑ ή ΚΟΤ και δεν έχουν ρεύμα στην πρώτη κατοικία τους να υποβάλλουν αίτηση στον οικείο δήμο και να υπάγονται στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου, με συνέπεια η οφειλή τους είτε να εκμηδενίζεται είτε να μειώνεται σε ποσοστά από 30% έως 75%