ΟΑΕΔ - Προγράμματα Εργασίας

Επίδομα στέγασης ΜΟΝΙΜΑ - Έρχεται και το κοινωνικό μέρισμα (άμεσα)

Όλα τα τελευταία δεδομένα, με βάση δηλώσεις του υπ. Οικονομικών

Επιπλέον χώρο και αύξηση των δικαιούχων για το στεγαστικό επίδομα ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, ο υπουργός Οικονομικών.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «θα έχουμε και τα 750 εκατ. (αντίμετρα) τουλάχιστον, ακόμη το συζητάμε με την Κομισιόν μήπως είναι και περισσότερα...Άρα θα το δουν από 1/1/2019 τα μέτρα αυτά είναι εκ των προτέρων και μόνιμα. Δηλαδή όποιος πάρει το επίδομα στέγασης θα το πάρει από 1/1/2019, δηλαδή θα πάρει και το '19, θα πάρει και το '20 και το '21 και το '22 και πάει λέγοντας».

Σημειώστε:

  • Στο σχεδιασμό της κυβέρνησης εντάσσεται η προσπάθεια ένταξης επιπλέον δικαιούχων στο μέτρο
  • Ενώ η αρχική απόφαση προέβλεπε υπαγωγή για 600.000 νοικοκυριά, οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού προβλέπουν καταβολή της ενίσχυσης σε 300.000
  • Τα αρχικά δεδομένα τοποθετούσαν το μέτρο ως αντίμετρο απέναντι στην περικοπή των συντάξεων
  • Αναμένεται αύξηση των δικαιούχων με βάση νέες εξαγγελίες της κυβέρνησης, στα πλαίσια της δημοσιονομικής προσαρμογής. Η αύξηση προβλέπεται σε ένα ''πακέτο'' παροχών (δείτε ΕΔΩ)

Κοινωνικό μέρισμα

Τονίζεται ότι -σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα- θα πρέπει να θεωρείται (περίπου) σίγουρη και η καταβολή κοινωνικού μερίσματος , το οποίο θα καταβληθεί στο τέλος του 2018.

Διαβάστε επίσης: