ΟΑΕΔ - Προγράμματα Εργασίας

Κοινωνικό Εισόδημα (ΚΕΑ) - Επίδομα παιδιού: Καταβάλλονται σε λογαριασμούς 1,6 εκατ. δικαιούχων

Πότε και πώς πληρώνονται

Πιστώνονται από τις επόμενες μέρες, η τέταρτη δόση του επιδόματος παιδιού και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Αναλυτικά:

1) Επίδομα παιδιού (Δ' δόση - ΟΠΕΚΑ)

Αύριο Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου καταβάλλεται η Δ΄δόση του επιδόματος παιδιού, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ.

Η δόση αφορά τους μήνες Ιούλιο - Αύγουστο 2018 και όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας, ''αγγίζει'' περίπου σχεδόν 1,5 εκατ. παιδιά, ενώ με τα δεδομένα της προηγούμενης (γ΄ δόσης) οι δικαιούχοι ξεπερνούν τους 762.000.

Η πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις για λίγα 24ωρα μέχρι να εκκαθαριστεί και να καταβληθεί η δόση. Ακολούθως θα ενεργοποιηθεί εκ νέου και θα δέχεται νέες αιτήσεις έως 31 Δεκεμβρίου 2018 για όλους όσοι δεν έχουν υποβάλλει φέτος Α21.

Δείτε τα νέα ''εργαλεία'' που παρέχει ο ΟΠΕΚΑ στους δικαιούχους, ΕΔΩ

2) Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Αφορά αιτήσεις που εγκρίθηκαν έως τις 31 Αυγούστου 2018. Το ποσό των 68.948.019,75 ευρώ θα καταβληθεί σε 306.196 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 625.000 άτομα.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί, χωρίς κανέναν περιορισμό, για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.