Προγράμματα Εργασίας

Επίδομα παιδιού: «Τέλος χρόνου» για τις αιτήσεις

Κλείνει η πλατφόρμα - Πότε και πώς η επόμενη δόση

Κοντά στο 1 εκατ. οι εγκρίσεις του ΟΠΕΚΑ

Κλείνει -προσωρινά- αύριο Παρασκευή (20/7, 23:59), η πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης Α21 ενόψει της πληρωμής της γ’ δόσης του επιδόματος παιδιού.

Για την πληρωμή Μαΐου - Ιουνίου που θα πραγματοποιηθεί στις 25-27 Ιουλίου, όλοι οι δικαιούχοι καλούνται να υποβάλλουν έγκαιρα την αίτησή τους για να συμπεριληφθούν στην πληρωμή.

Επισημαίνεται από τον Οργανισμό, ότι ήδη δίνεται η δυνατότητα διορθωτικών παρεμβάσεων σε ορισμένα στοιχεία των αιτήσεων που έχουν εγκριθεί (πχ διόρθωση ΙΒΑΝ).

Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι μπορούν:

  • Να τροποποιούν άμεσα τα γενικά στοιχεία μίας εγκεκριμένης – πληρωμένης αίτησης: Αλλαγή λογαριασμού ΙΒΑΝ, τηλεφώνου, διεύθυνσης, email
  • Από την Παρασκευή (13/7), είναι δυνατή η υποβολή νέας αίτησης σε εγκεκριμένες με μηδενικά ποσά περιπτώσεις που εκ παραδρομής ο δικαιούχος δεν είχε συμπεριλάβει κανένα εξαρτώμενο τέκνο στην αρχική αίτηση
  • Να υποβάλουν οριστικά τις αιτήσεις Α21 που έχουν αποθηκευτεί προσωρινά

Η πλατφόρμα θα ξανανοίξει μετά την πληρωμή και θα παραμείνει διαθέσιμη στους δικαιούχους που επιθυμούν να υποβάλλουν Α21 μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου του 2018. Σε κάθε 2μηνιαία καταβολή θα συμπεριλαμβάνονται τυχόν αναδρομικά επιδόματα δικαιούχων που δεν έχουν καταβληθεί από την αρχή του 2018.

Η πληρωμή της δ΄ δόσης (μηνών Ιουλίου - Αυγούστου) θα πραγματοποιηθεί στις 25-27 Σεπτεμβρίου για όσους έχουν υποβάλει δήλωση Α21 ως την 20 Σεπτεμβρίου 2018.