Προγράμματα Εργασίας

Επιδότηση μετακινήσεων (και με αεροπλάνο)

Ποιους αφορά - Από που θα ξεκινήσει το μέτρο

Διαβάστε για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται

Ειδική επιδότηση για την μετακίνηση των νησιωτών -και αεροπορικώς- εξήγγειλε με δηλώσεις του ο υφ. Ναυτιλίας.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι: «...πρόκειται για μια φιλοσοφία βάσει της οποίας οι ακτοπλοϊκές μετακινήσεις θα εξισωθούν με τις χερσαίες...» , ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει πως η μείωση του κόστους αφορά τόσο τους νησιώτες, όσο και τα διακινούμενα αγαθά.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, ο επιβάτης θα πληρώνει το εισιτήριο και έπειτα από λίγες μέρες θα πιστώνεται η διαφορά στο λογαριασμό του, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι να πληρώνει ο επιβάτης ποσό ανάλογο με αυτό που θα πλήρωνε αν έκανε την ίδια απόσταση σε χερσαία διαδρομή.

Το μέτρο αναμένεται να εφαρμοστεί -πιλοτικά- από τις 01/07/2018 και θα αφορά στις μετακινήσεις με το πλοίο, ενώ στην πορεία θα εξεταστεί και η εφαρμογή του στα αεροπορικά εισιτήρια.

Δικαιολογητικά

Για να αποκτήσει τη κάρτα νησιώτη, ο δικαιούχος οφείλει να προσκομίσει τα εξής: 

  • Να ανοίξει/δηλώσει έναν τραπεζικό λογαριασμό
  • Να δηλώσει την κατοικία και τον ΑΦΜ
  • Στην πορεία θα δείχνει την κάρτα στο πρακτορείο έκδοσης εισιτηρίων και θα λαμβάνει τη διαφορά της τιμής του εισιτηρίου

Ποιούς αφορά

Οι πρώτοι δικαιούχοι της ειδικής παροχής θα είναι αρχικά τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, πλην της Ρόδου, τέσσερα μικρά νησιά των Κυκλάδων και τα διαπόντια νησιά του Ιονίου, ενώ ο αριθμός συμμετοχής αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά.