Προγράμματα Εργασίας

Πώς και γιατί δημιουργούνται νέοι δικαιούχοι επίδοματος παιδιού

Οι φορολογικές δηλώσεις και η εκκαθάριση των εντύπων Α21 διευκολύνει την διαδικασία ένταξης - Πότε θα καταβληθεί η β΄ δόση και για ποιους

Απαραίτητη η ρύθμιση φορολογικών δηλώσεων

Το ''κενό'' στην οριστική ημερομηνία καταβολής του επιδόματος παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ μέσα στο Μάϊο, (β' δόση), φαίνεται να "καλύπτει" η ταχύτητα με την οποία κατατίθενται οι φορολογικές δηλώσεις, καθώς και η εκκαθάριση των νέων αιτήσεων.

Στόχος του Οργανισμού είναι η διασταύρωση των εκκαθαρισμένων φορολογικών δηλώσεων και των εντύπων Α21, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία ένταξης νέων δικαιούχων και να παρασχεθούν απρόσκοπτα οι επόμενες δόσεις.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ, μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 95.000 φορολογικές δηλώσεις, με ορατό τον κίνδυνο να χαθεί η ενίσχυση Μαίου, με τον ΟΠΕΚΑ να υποχρεούται στη συνυπολόγιση όλων των δεδομένων.

Για το επίδομα, ήδη ρυθμίζονται περιπτώσεις γραφειοκρατίας και διευκόλυνση στη διασταύρωση στοιχείων, με την επιδιώξη της ολοκλήρωσης της διαδικασίας ένταξης των νέων δικαιούχων στο προσεχές διάστημα. 

Στοιχεία ΑΑΔΕ