Προγράμματα Εργασίας

ΟΑΕΔ: Ανοίγει η πλατφόρμα ρύθμισης των δανείων ΟΕΚ

Ενεργοποιείται το σύστημα υπαγωγής - Δελτίο τύπου του Οργανισμού

Ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής

Ανοίγει αύριο, Πέμπτη (19/4), η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων και μη οφειλών των οικιστών του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής στις ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής των οφειλών τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν την νέα ενιαία τιμή μονάδας παραχώρησης των εργατικών κατοικιών ανά την επικράτεια.

Με βάση την υπουργική απόφαση, οι δανειολήπτες μπορούν μέσω της νέας ηλεκτρονικής εφαρμογής, να κάνουν αίτηση υπαγωγής και να ρυθμίσουν περιπτώσεις όπως:

  1. Διαγραφή οφειλών εφόσον το συνολικό χρέος είναι μέχρι 6.000 ευρώ (άληκτο κεφάλαιο + ληξιπρόθεσμες οφειλές + τόκοι υπερημερίας + τόκοι κεφαλαίου), κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Οι δανειολήπτες αυτοί θεωρείται ότι έχουν αποπληρώσει και δεν υφίσταται καμία εκκρεμότητα οφειλής προς τον ΟΑΕΔ
  2. Διαγραφή των τόκων κεφαλαίου και υπερημερίας που έχουν επιβληθεί και δεν έχουν εισπραχθεί
  3. Μείωση κατά 15% του αρχικού ποσού δανείου για όλους τους δανειολήπτες
  4. Εκπτώσεις λόγω κοινωνικού κριτηρίου μετά την εφαρμογή της μείωσης του 15%
  5. Διαγραφή οφειλής, εφόσον ο δανειολήπτης έχει καταβάλει συνολικό ποσό μεγαλύτερο ή ίσο του 60% του τελικού ποσού δανείου
  6. Επιμήκυνση κατά 10 έτη του χρόνου αποπληρωμής της οφειλής
  7. Εκπτώσεις σε περίπτωση ταχύτερης αποπληρωμής του δανείου
  8. Αναστολή πληρωμής

Διαβάστε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου του ΟΑΕΔ:

deltio_typoy_nea_efarmogi_t.oek_.doc

Διαβάστε επίσης: